<
Editorial

Ziarul 21 la 14 ani! Wow!

În urmă cu 14 ani, apărea în Turda ”Ziarul nostru”, o variantă oarecum electorală, care a fost preluat și transformat în Ziarul 21, un ziar cu și despre oameni, care azi, 7 mai 2018, împlinește 14 ani, 14 ani de când turdenii și ghirișenii, și nu numai, sunt informați, 14 ani fără întrerupere de când proiectul Ziarul 21 a devenit un mod de viață.

 

Ce înseamnă Ziarul 21 pentru cititori ?

Ziarul 21 înseamnă informație, Ziarul 21 înseamnă seriozitate, Ziarul 21 înseamnă cadouri, Ziarul 21 înseamnă campanii umanitare, Ziarul 21 înseamnă respect, Ziarul 21 înseamnă luni, începutul fiecărei săptămâni când la chioșcurile și la punctele de difuzare a presei se aude: “un 21, vă rog!”.

 

Ce înseamnă Ziarul 21 pentru noi?

Ziarul 21 înseamnă în primul rând responsabilitate, Ziarul 21 înseamnă muncă, Ziarul 21 înseamnă respect pentru cititori, Ziarul 21 înseamnă emoție, Ziarul 21 înseamnă ceea ce putem oferi, nu ceea ce putem primi, iar atunci când primim un mulțumesc din inimă, știm că eforturile noastre nu sunt în zadar.

 

De ce Ziarul 21 înseamnă luni?

Pentru că lunea se vede munca noatră de o săptămână, munca reporterilor noștri de pe teren, munca de a sta pe stadioane și a căuta cadrele cele mai bune sau munca din sălile de sport pentru a prinde momentul unui interviu bun.  Ziarul 21 mai înseamnă statul pe holurile instituțiilor în căutarea informațiilor, Ziarul 21 mai înseamnă și munca de teren pentru a asculta părerile oamenilor ori mesajele pentru scaunele cele mai înalte, Ziarul 21 mai înseamnă descoperirea unor oameni și așezarea poveştii lor în paginile ziarului.

Ziarul 21 înseamnă muncă de luni până luni, pentru că deși duminica seara Ziarul 21 este tipărit, luni dimineața o luăm de la capăt, luni dimineața turdeanul, ghirișeanul dar și comunele din jur  trebuie să aibă pe masă la prima oră Ziarul 21, asta înseamnă muncă, asta înseamnă drumuri între tipografie și punctele de difuzare a presei, asta înseamnă echipă.

 

Am zis echipă? Care este echipa Ziarului 21?

De-a lungul celor 14 ani, Ziarul 21 s-a bucurat de munca unor jurnaliști precum: Dana Deac, Ladanyi Emese, Dalia Bathory, Raluca Anton, Zamfir Pop, Lucia Golfin, Ioan Gaiță, Marian Oprea, Gelu Florea, Horea Hudrea, Ionel Ignat, Ada Durlan, Emil Hălăștuan şi Rareș Morar care într-un moment dificil pentru noi a venit și a pus umărul.

Echipa care acum, la 14 ani de Ziarul 21, duce munca mai departe este foemată din: Tania Pop, Denisa Mărginean, Adrian Soporan, Sergiu Jucan, Pop Răzvan chiar, însă echilibrul și munca cea mai grea de 14 ani îi revine Liei Durlan, care tace și face, care tace și muncește, care tace și construiește, în jurul ei, ceea ce Ziarul 21 este azi, cea mai longevivă instituție media din istoria Turzii și a Câmpiei Turzii.

 

Ce mai înseamnă Ziarul 21?

Înseamnă puterea de a trece cu bine peste mandatele primarilor care au visat o presă aservită, care să facă propagandă, nu jurnalism. Dar primarii au trecut, Ziarul 21 a rămas. Și va dăinui atâta vreme cât la apelul Liei ”general de oşti” se vor găsi unul sau mai mulți ”nebuni” care se vor ambiționa să țină în viață ”ZIARUL 21”. Pentru că, după 14 ani de viață ”Ziarul 21” a devenit ”ZIARUL TURDENILOR și al GHIRIȘENILOR”. Pentru cei care îl fac, pentru cititorii săi, pentru premiile cu care Ziarul 21 răsplătește fidelitatea, pentru că o imagine a Turzii sau a Câmpiei Turzii fără publicația cu titlul scris cu litere roșii, așternută lunea pe polițele chioșcurilor de ziare, a devenit greu de conceput.

 

Ce mai înseamnă Ziarul 21?

Ziarul 21 mai înseamnă emoție, emoția oferirii cadourilor pentru cititori, pentru că atunci când sărbătorile bat la ușa tudenilor și a ghirișenilor, noi, Ziarul 21, încă mai adunăm cadouri ca premierile noastre să iasă bine, să aducem o lumină în plus, să aducem o bucurie pentru dumneavoastră, și de cele mai multe ori reușim. Lacrimile din ochii dumneavoastră atunci când primiți cadourile, cuvintele de mulțumire  sau bucuria copiilor când se întâlnesc cu personajele noastre de basm spun totul și ne dau puterea să mergem mai departe și vom merge, pentru că munca noastră este pentru dumneavoastră, turdenilor și ghirișenilor, în aceași măsură.

 

Ce mai înseamnă Ziarul 21?

Ziarul 21 înseamnă 24 de pagini, frumos împăturite, pe care dumneavoastră, dragi cititori, în fiecare dimineață de luni le răsfoiți și găsiți în rândurile ziarului știri, găsiți interviuri, găsiți povești de viață, însă în spatele acestor rânduri frumos așternute este muncă, este responsabilitate, este seriozitate, este respect pentru cei pentru care scriem și pentru cei care ne citesc.

 

Ce mai înseamnă Ziarul 21?

Ar mai fi multe de spus, doar sunt 705 numere de ziar, adică 705 povești, 705 săptămâni, sau mai pe scurt 14 ani de viață. 14 ani de eforturi continue, 14 ani de muncă, 14 ani de cadouri, 14 ani de când dumneavoastră sunteți mai bine informați, 14 ani cu suișuri și coborâșuri, 14 ani cu încercări și reușite, 14 ani de când dumneavoastră sunteți premiați și informați.

Am mai scrie… dar deja e luni, 7 mai, iar de la ora 12.00 premiem 14 cititori pentru 14 ani de Ziarul 21… ne cerem scuze și ne întoarcem la muncă… La Mulți Ani, Ziarul 21! Ai 14 ani.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS