Box

Box. Antrenament comun organizat la Câmpia Turzii

Vineri, 7 aprilie, iubitorii boxului din Câmpia Turzii au urmărit în Sala Sporturilor „Ioan Stanatiev” un antrenament comun la care au participat sportivi de la CSM Câmpia Turzii, Fortuna Lunca Mureşului şi Box Club MLG Zalău.

 

În ringul special amenajat în Sala Sporturilor şi-au încrucişat mănuşile:

categ. 24 kg: Boroş Norbi (Box Club MLG Zalău) – Găbudean Mihai (CSM Câmpia Turzii)

categ.34 kg: Coman Marcel (Box Club MLG Zalău)- Dondoş Manuel  (CSM Câmpia Turzii)

categ. 37 kg: Puiu Csaba (Fortuna Lunca Mureşului) – Burcuş Daniel (CSM Câmpia Turzii)

categ.38,3 kg: Dondoţi Alex (Fortuna
Lunca Mureşului)- Bisioc Lucian (CSM Câmpia Turzii)

categ.50 kg: Ferenţi Valer (Fortuna Lunca Mureşului)- Bisioc Cosmin (CSM Câmpia Turzii)

categ.74,5 kg: Rupa Bogdan (Fortuna Lunca Mureşului)- Prodan Alex (CSM Câmpia Turzii)

categ.75 kg: Tîrnăvean Adrian (CSM Câmpia Turzii)-Mardare Lucian (CSM Câmpia Turzii)

 
„Cu ani în urmă am boxat la Câmpia Turzii, cunosc oameni deosebiţi aici, cunosc antrenorii. Făcând sport atâţia ani, ne ştim foarte bine, ne ajutăm fiindcă ne dorim să creştem copii, viitori sportivi şi sperăm să facem un lucru bun. Aceste antrenamente comune, sparringuri cum le numim noi, sunt foarte utile, fără ele nu am putea progresa. În box,  dacă nu faci antrenamente, mai ales în apropierea competiţiilor, nu poţi să aştepţi rezultate mari.

Date fiind condiţiile, eu zic că încă răzbim în box, dar sperăm că se va găsi o soluţie,  iar noi antrenorii trebuie să fim cât mai uniţi şi să ne ocupăm de copii.

Din păcate, boxul a fost văzut mereu mai la limita de jos, dar eu cred că avem sportivi valoroşi şi putem face o treabă foarte bună. Avem mulţi sportivi foarte buni, care îşi doresc să facă performanţă, dar problema e că pe parcurs se lasă, pentru că nu le putem oferi ceva, un salariu, un loc de muncă. Eu sper că boxul va ajunge din nou sus, dacă ne dorim cu toţii asta cu siguranţă se va întâmpla.

Boxul este un sport în care îţi măsori forţele tale, aici nu dai pasă la coechipier, aici
depinde de cât de bine eşti pregătit fizic, viteza de execuţie, inteligenţa, reacţia. Astea sunt calităţile de care ai nevoie pentru a face box. Boxul este un sport foarte plăcut şi dacă ar fi să o iau de la capăt aş alege, fără discuţie, tot boxul”, a declarat, pentru Ziarul 21, fostul multiplu campion naţional Virgil Meleg.

 

 

„Scopul acestui eveniment a fost popularizarea boxului în Câmpia Turzii şi descoperirea de noi talente în acest sport. Am mai deschis o secţie de box în comuna Lunca Mureşului cu sprijinul doamnei primar şi a domnului Vincze, preşedintele clubului. Astăzi am avut parte de o competiţie bună, dat fiind faptul că mulţi dintre sportivi s-au aflat în faţa primei confruntări într-un ring şi cu public. Am văzut nişte tinere speranţe în comuna Lunca Mureşului care sper că vor face performanţe frumoase în viitor. Mi-aş dori să pot cuprinde cât mai multe comune unde copiii sunt mai atraşi de sport decât cei de la oraş. Centrul de selecţie o să se afle la Câmpia Turzii. Îmi doresc ca la sfârşitul lunii aprilie sau începutul lunii mai să mai pot organiza un asemenea antrenament comun, pentru că astfel de meciuri ne vor ajuta să fim mai aproape de performanţă. Mulţumesc doamnei primar şi domnului Vincze pentru sprijinul acordat şi salut prezenţa domnului primar Dorin Lojigan la competiţia de vineri. Mulţumesc pe această cale Primăriei Câmpia Turzii”, a declarat antrenorul Florin Ionuţ.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS