Fotbal

Alexandru Savu: „Suntem pregătiţi să ne luptăm pentru promovare! Nu poate fi nimic mai frumos decât să reprezinţi echipa oraşului tău!”

Pentru prima dată, după mult timp, speranţele s-au reaprins pentru fotbalul turdean şi Sticla Arieşul Turda poate duce povestea sportului rege mai departe. Cu un parcurs aproape perfect, asta însemnând 15 victorii, un rezultat de egalitate şi un total de 46 puncte, Sticla se află pe primul loc în clasamentul Ligii a IV-a şi obiectivul este unul clar: promovarea în eşalonul terţ.

Un merit deosebit le revenire celor care au crezut, mai presus de toţi, în acest obiectiv şi mai mult de-atât au luptat pentru ca el să prindă contur şi să devină posibil: jucătorii. Vorbim aici de tineri care muncesc, vin la antrenamente şi luptă meci de meci până în ultima secundă pentru ca fotbalul turdean să revină acolo unde îi este locul.

Unul dintre aceşti tineri este Alexandru Savu, jucător de bază al Arieşului, care a contribuit la ascensiunea echipei şi care a acceptat să vorbească, pentru Ziarul 21, despre pasiunea pentru fotbal, dar şi despre viitorul fotbalului turdean:

Denisa Mărginean: Alex, aţi avut un tur de campionat aproape perfect. Cum s-a simţit din teren, cât de dificil a fost?

Alex Savu: Ȋntr-adevăr, am avut un tur foarte bun, am reuşit să marcăm multe goluri şi în majoritatea partidelor am reuşit să punem în practică ce s-a lucrat la antrenamente. Cu toate acestea, în ultimele meciuri ne-am lovit de anumite probleme, am fost conduşi la diferenţă de 2-3 goluri, dar am reuşit să revenim de fiecare dată. Cred că asta arată faptul că suntem o echipă bună pentru liga a 4-a şi, în primul rând, pregătită bine din punct de vedere fizic. Nu pot să spun că a fost uşor, dar ne aşteptam să fim aici după prima parte a sezonului.

D.M: Ce v-a motivat până în acest moment?

A.S: Pentru majoritatea jucătorilor motivaţia vine din plăcerea de a juca fotbal.  Nu poate fi nimic mai frumos decât să reprezinţi echipa oraşului tău şi să porţi cu mândrie tricoul unei echipe care are în spate o istorie atât de frumoasă. Pentru mine personal, factorul financiar e în plan secund, pur şi simplu mă bucur de fotbal şi vin mereu cu zâmbetul pe buze la stadion.

D.M: Crezi că veţi simţi mai multă presiune în returul campionatului?

A.S:  Presiunea mare, cred că a fost la început. Cu toţii ne doream să punem o anumită distanţă între noi şi restul echipelor. Avem acum 9 puncte avans faţă de locurile 2 şi 3, dar trebuie să rămânem în continuare concentraţi şi să păstrăm aceeaşi atitudine, pentru că altfel pot apărea surprize neplăcute. Avem meciuri dificile, mai ales în deplasare, pretenţiile sunt mari şi noi abordăm fiecare meci la victorie.

D.M: Este Sticla pregătită să se bată pentru promovarea în Liga a III-a?

A.S: Cu siguranţă, suntem pregătiţi. Avem un lot bun, în care tinereţea şi dorinţa de afirmare se îmbină cu experienţa. În plus, avem toate condiţiile pentru a reuşi, oamenii din conducere sunt alături de noi, îşi doresc cu adevărat ca Turda să revină în primele eşaloane ale fotbalului românesc. Eu, personal, nu concep altă idee, decât aceea de a promova, indiferent de adversarul pe care îl vom întâlni la baraj.

D.M: Cât de dificil a fost pentru Alex Savu să vadă de-a lungul timpului decăderea fotbalului turdean?

A.S: A fost foarte greu. Tot ceea ce ni s-a întâmplat nouă, copiilor din Turda, mi-a lăsat un gust amar. Turda a avut generaţii de excepţie, juniori de mare calitate, care acum jucau lejer în liga a 2-a.  E foarte trist că nu am primit şanse, nu am fost băgaţi în seamă o perioadă atât de lungă. Interesele financiare au făcut ca Turda să piardă în ultimii 15 ani copii de valoare indiscutabilă, iar acum am pornit totul de la zero. Cu toate acestea, e greu să acoperi acest vid. Pot să spun că oamenii care au condus fotbalul turdean în această perioadă, pur şi simplu şi-au bătut joc de talentul şi munca unor copii. Dacă ştiau să gestioneze corect situaţia, Sticla stătea fără probleme în liga a 2-a, doar cu jucători din propria pepinieră.

D.M:  Ai evoluat pentru Arieşul şi în liga secundă. Crezi că mai are fotbalul turdean puterea să revină în eşalonul secund?

A.S: Cred că în 2-3 ani este un obiectiv realizabil. Dar sunt mai mulţi factori de care se leagă această dorinţă. În primul rând, o conducere competentă şi “ curată” ( ceea ce putem spune că avem până acum), un centru de copii şi juniori productiv, plus jucători de valoare şi dedicaţi clubului. O simbioză între aceşti factori cred că ar putea fi cheia succesului spre eşalonul secund.

D.M: Ştiu că ai activitate şi la centrul de copii. Este asigurat viitorul fotbalului turdean?

A.S: Avem copii în cadrul clubului de la 6 la 18 ani. La fiecare categorie de vârstă avem cel puţin 2-3 copii promiţători, talentaţi. Dacă toţi antrenorii vor munci cu pasiune şi dedicaţie, dacă părinţii vor fi alături de aceşti copii şi dacă ei îşi vor dori cu adevărat să ajungă fotbalişti, atunci putem spune că viitorul fotbalului turdean este asigurat. Fără muncă şi sacrificii este greu, aceşti copii trebuie să fie conştienţi că vor avea şansa să joace pentru prima echipă, care va reprezenta pentru ei rampa de lansare în fotbalul mare.

D.M: Ce-şi doreşte sportivul Alex Savu?             

A.S: Ȋn primul rând sănătate, să fiu ferit de accidentări. Şi apoi îndeplinirea obiectivelor propuse de club. Îmi doresc enorm să promovăm anul ăsta, cred că e ultima mea şansă să mai fac ceva notabil pentru Turda, în calitate de jucător şi voi face tot ce îmi stă în putinţă să îmi ating acest vis.

D.M: La final, un mesaj pentru iubitorii fotbalului turdean

A.S: Din păcate, avem tot mai puţini iubitori de fotbal turdean. Depinde doar de noi să îi convingem să se întoarcă la stadion. Vreau să le transmit că ne este dor de ei, în primul rînd. Şi în acelaşi timp le promitem că în tot ceea ce facem punem multă pasiune şi dorinţa de a reuşi. Îi aşteptăm alături de noi, pentru că împreună am fi mult mai puternici. Sunt sigur că la vară ne vom bucura împreună de o performanţă “mică pentru  omenire”, dar mare pentru fotbalul turdean. Forza Sticla!!!!!

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS