<
Fotbal

Tânăr din Câmpia Turzii, o mare speranță pentru “U Cluj”

Este îmbucurător faptul că municipiul Câmpia Turzii încă oferă tinere talente în toate domeniile sportive! În acest articol ne vom rezuma la fotbal.

Într-o lume în care sportul rege parcă este în regres, cei talentați răzbat și își fac loc, își fac un nume la echipe cu renume și tradiție din fotbalul românesc!

Raul Saroși este un tânăr de 18 ani, serios, muncitor și cu mult talent! A început viața fotbalistică la Câmpia Turzii (pe vremea când se juca fotbal din plăcere), ca mai apoi să ajungă în vizorul celor de la Universitatea Cluj, club în care activează, momentan, la echipa a 2-a. A reușit să îl impresioneze pe antrenorul echipei, Adrian Falub și acesta i-a oferit șansa să se antreneze cu echipa mare. Este un tânăr talentat, de viitor, care 100% se va impune la echipă. Este doar o chestiune de timp până când tânărul Raul Sarosi, originar din Câmpia Turzii, își va pune amprenta asupra fotbalului românesc!

Într-un interviu acordat colegilor de presă de la clubul de fotbal Universitatea Cluj, Raul Saroşi își detaliază povestea de viață, începuturile și planurile de viitor.

Mai jos aveți interviul, realizat de colegii de presă de la clubul Universitatea Cluj.

E unul dintre jucătorii importanți ai echipei noastre secunde, dar și un obișnuit al antrenamentelor pregătite de Adrian Falub, care l-a testat în majoritatea “amicalelor” iernii. Mijlocașul Raul Saroși este eroul episodului 12 al serialului “Povești studențești”, prin intermediul căruia ne-am propus să vi-i prezentăm pe tinerii fotbaliști ai “Șepcilor roșii”.

Ești o mână de om, locuiești la o distanță ușor considerabilă de Cluj-Napoca, dar ai deja fotbalul și, implicit, pe Universitatea în sânge. Ce alegi să faci în această situație, cum îți îndeplinești visul? Răspunsul ni-l oferă chiar jucătorul nostru.

“Am început fotbalul la vârsta de 7 ani, la SESO Câmpia Turzii, în orașul meu natal. Acolo, practic, am descoperit acest sport și am aflat cum e să faci parte dintr-o echipă de care îmi voi aminti mereu cu mare drag. Apoi, la 11 ani, am fost cooptat la “U” Cluj de către antrenorul de la grupa 2000 din acea vreme, Robert Laiș. Eram la școală în Câmpia și după ore plecam la Cluj, la antrenamente. Nu a fost ușor, dar mi-am dorit atât de mult să joc la Universitatea încât am ales să fac “naveta”. Aici pot spune că am făcut performanță, nivelul și cerințele fiind mai mari”, ne-a mărturisit Raul.

 

Anul 2018 a început ideal pentru el. Pe lângă faptul că a fost chemat la pregătiri alături de seniori, a și bifat minute în câteva dintre partidele de verificare jucate de “studenți” în pauza competițională.

“În primul rând vreau să mulțumesc conducerii, deoarece a avut încredere în mine și a ales să fac parte din grupul echipei mari. E o onoare să mă antrenez alături de fotbaliști cu renume, să învăț de la ei. Sunt oameni cu multă experiență, jucători foarte buni, îi respect enorm. Fiecare sfat sosit din partea lor e prețios pentru mine. Mi-au spus să îmi fac treaba cât mai bine și să fiu serios. Mi-am dorit foarte mult să ajung aici. Pentru mine e o binecuvântare, un vis împlinit. Sunt la începutul carierei și trebuie să muncesc mult pentru ca acest vis să continue. Îmi doresc să debutez cât mai repede într-un meci oficial al primei echipe și să o ajut să ajungă în Liga 1, acolo unde îi este locul”.

 

Primul meci de fotbal disputat pe Cluj Arena, în octombrie 2011, împotriva rușilor de la Kuban Krasnodar, i-a rămas impregnat pe retină și în suflet. Tot atunci, spune el, a fost cucerit de fanii Universității.

“Cea mai frumoasă amintire care mă leagă de “U” este meciul de deschidere de pe Cluj Arena, unde am întâlnit pentru prima dată un public minunat. M-au uimit acești fani, care sunt trup și suflet pentru club. Am tot respectul pentru ceea ce fac, iar susținerea lor înseamnă foarte mult pentru echipă. Nu ai cum să nu rămâi impresionat după o partidă a “Șepcilor roșii”. Simți o bucurie imensă când vezi atmosfera din tribune”, poveștește mijlocașul care îl pune în topul preferințelor pe brazilianul Neymar, de la PSG, în timp ce cluburile sale favorite vin din Premier League. Îl admir foarte mult pe Neymar pentru ceea ce reușește să facă pe teren. Este un lucru fascinant. Urmăresc fotbalul englez pentru că are un ritm de joc alert, iar meciurile sunt imprevizibile. Îmi plac mai multe formații din Anglia, cum ar fi Tottenham, Liverpool și Arsenal”.

“U” 2 a câștigat clar meciul jucat duminica trecută, în campionat, cu Vulturul Mintiu Gherlii (8-0), unul dintre goluri fiind semnat de Raul Saroși.

 

CV RAUL SAROȘI

Data și locul nașterii: 10.08.2000 , Câmpia Turzii Înălțimea / Greutatea: 1,78 m / 65 kg Numărul de pe tricou: 6 Alte echipe la care a evoluat: SESO Câmpia Turzii, FC Ardealul Cluj

 

Sursă: fcuniversitateacluj.ro

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS