Handbal

Avantaj în play-off! Potaissa Turda a învins Dunărea Călăraşi în primul meci. Potaissa Turda- Dunărea Călăraşi 27-24 (12-12)

Duminică, 15 aprilie, Sala de Sport „Gheorghe Bariţiu” a găzduit prima întâlnire dintre Potaissa Turda şi Dunărea Călăraşi contând pentru sferturile de finală ale Ligii Naţionale de Handbal Masculin.

A fost un meci de mare angajament, disputat şi spectaculos,  care a pus în lumină două formaţii ambiţioase aflate în căutarea unei victorii care să-i ducă cu un pas mai aproape de obiectivul stabilit.

Zacaciurin a deschis scorul în minutul 4, după ce a transformat o lovitură de la 7 metri, dar Chikovani a restabilit imediat egalitatea.

Meciul a stat sub semnul echilibrului şi cele două formaţii au trecut pe rând la conducere dar fără a reuşi să se desprindă. A fost 5-5 (min.10), 9-9 (min.23) iar la pauză s-a înregistrat egalitate la 12, un rezultat care reflectă perfect situaţia din teren.

Soarta jocului s-a schimbat imediat după reluare, când turdenii au punctat de trei ori consecutiv  scor 15-12 (min.35), în timp ce Popia a redus din diferenţă în minutul 36. Cu toate acestea turdenii au rămas la cârma jocului şi, în ciuda faptului că oaspeţii au avut momente în care s-au apropiat la un gol, echipa turdeană s-a dovedit a fi mai lucidă şi mai atentă şi, până la urmă, asta a făcut diferenţa.

Dacă  în minutul 52 tabela de marcaj afişa 23-22, în minutul 57 am consemnat un avans de patru goluri în favoarea echipei gazdă, scor 26-22. S-a încheiat 27-24 şi al doilea joc  al întâlnirii „cel mai bun din 3” se va disputa miercuri, 18 aprilie, la Călăraşi. Meciul va transmis de TVR HD de la ora 18.30.

Potaissa Turda- Dunărea Călăraşi 27-24 (12-12)

Potaissa Turda: Irimuş, Varo-portari

Au marcat: Cântec 7 goluri, Ghiţă 5, Zacaciurin 3, Adomnicăi 2, Asoltanei 2, Stamate 2,Savic 2, Thalmaier 1, Szoke 1, Ignat 1, Rotaru 1.

Antrenor: Horaţiu Gal

 

Dunărea Călăraşi: Şelaru, Erhan-portari

Au marcat: Nosrati 6 goluri, Chikovani 5,  Tărîţă 4, Popia 2, Peric 2, Dospinescu 2, Lazovic 2, Gurkovski 1.

Antrenor: Adrian Petrea

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.