campanie campanie
Handbal

Campioana Dinamo Bucureşti s-a clătinat la Turda! Avem echipă, avem valoare! Potaissa Turda-Dinamo Bucureşti 30-29 (14-12)

Mare meci, mare, miercuri, 22 noiembrie, în Sala Sporturilor „Gheorghe Bariţiu” din Turda. Deşi avea trei înfrângeri, până la ora meciului,  Dinamo este , totuşi, campioana en-titre şi când vine vorba de „câinii roşii”  e bine să nu te culci pe-o ureche.

Ritmul şi calitatea jocului sunt cea mai bună dovadă a faptului că  în teren s-au aflat două dintre cele mai bune şi ambiţioase echipe din campionatul intern. De această dată, balanţa a  înclinat în favoarea formaţiei care şi-a dorit mai mult victoria şi care a luptat până în ultimul minut pentru a o obţine.

Aşadar, ritmul bun încă din debut şi o atmosferă pe măsură au fost primele garanţii ale unui show handbalistic care ne-a ţinut cu sufletul la gură până în ultima secundă.

Echilibrul menţinut pe tabela de marcaj până în minutul 12, scor 6-6, a făcut dovada faptului că ambele formaţii au fost preocupate să finalizeze atacurile şi n-au riscat foarte mult.

Patru minute mai târziu, profitând şi de intervenţiile salvatoare ale portarului Varo, turdenii s-au distanţat la trei goluri, scor 10-7, iar bucureştenii s-au văzut nevoiţi să alerge pentru a recupera ecartul.

Rusul Vitali Komogorov a fost omul cu golul din  echipa lui Eliodor Voica, acesta fiind, de fapt, şi cel mai bun marcator al partidei.

La pauză, turdenii au intrat la cabine cu un avans de două goluri, scor 14-12, iar partea secundă a oferit un handbal de calitate, cu toate că, în debut, bucureştenii au suferit la capitolul luciditate şi drept urmare au comis o serie de erori neforţate şi au  pierdut mingi importante.

La trei minute de la reluarea partidei, Thalmaier a marcat, în poarta goală, golul cu numărul 17, iar antrenorul Eliodor Voica a încercat să le ofere câteva soluţii elevilor săi în timpul time-out-ului solicitat. În minutul 43, „câinii roşii” au restabilit egalitatea la 20, nu pentru mult timp, însă, căci iniţiativa le-a aparţinut turdenilor care s-au distanţat din nou.

Grigoraş a fost de neînvins de la 7 metri, iar Komogorov şi Vadim Gayduchenko s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor ajutând, astfel, echipa bucureşteană să revină în joc.

În minutul 52, rusul Komogorov a restabilit egalitatea la 25, în timp ce Gayduchenko şi-a dus echipa în avantaj.

Cu patru minute înainte de final, Gavriloaia a înscris pentru 27-28, dar Savic a restabilit egalitatea. Finalul a fost unul plin de emoţii, în minutul 58 tabela afişând egalitate la 29. Ultimul cuvânt i-a aparţinut tânărului Thalmaier care a fost nu numai puternic ci şi norocos şi a înscris golul victoriei. Potaissa Turda-Dinamo Bucureşti 30-29.

În ultima etapă a turului de campionat, Potaissa Turda va întâlni, în deplasare, CSM Focşani.

Potaissa Turda: Varo, Ţenghea-portari

Au marcat: Thalmaier 6 goluri, Zacaciurin 4, Savic 4, Arsenic 3, Iancu 3, Adomnicăi 3, Rotaru 2, Lazăr 2, Asoltanei 1, Ignat 1, Cântec 1.

Antrenor: Horaţiu Gal

Dinamo Bucureşti: Saeid, Irimuş, Grigoraş-portari

Au marcat: Komogorov 8 goluri, Gayduchenko 6, Bera 5, Descat 3, Mocanu 3, Gavriloaia 2, Mironescu 1, Esteki A.1.

Antrenor: Eliodor Voica

 

 

MuieLojigan MuieGicu MuieMischian
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS