Handbal

HC Odorhei, pradă uşoară pentru Potaissa Turda

Potaissa Turda-HC Odorhei 34-28 (16-9)

După un început dificil de campionat, Potaissa Turda s-a prezentat din nou în faţa suporterilor, de această dată pentru confruntarea cu HC Odorhei, contând pentru etapa a II-a a Ligii Naţionale de Handbal Masculin. Astfel , sâmbătă, 9 septembrie, formaţia pregătită de Horaţiu Gal şi-a propus să-şi răsplătească suporterii nu numai cu un meci bun, dar şi cu o victorie.
După două intervenţii ale portarului Saldatsenka, dar profitând de greşeala oaspeţilor în ofensivă, Asoltanei a recuperat un balon şi a deschis scorul în minutul 3 al partidei. Adomnicăi a majorat diferenţa, în timp ce Szadovij a înscis primul gol al oaspeţilor în minutul 5.
Ceea ce a urmat ne-a pus în lumină o echipă oaspete total debusolată, lipsită de soluţii şi cu un joc haotic. Numeroasele inexactităţi şi pasele greşite au făcut din echipa sârbului Dragan Djukici o pradă uşoară.
Evident, Potaissa Turda a taxat fiecare greşeală şi a punctat şapte ori consecutiv, în timp ce oaspeţii au reuşit să mai înscrie abia în minutul 15 şi asta după o lovitură de la 7 metri.
Deşi are jucători cu experienţă, iar numele aflate pe foaia de joc nu sunt deloc de neglijat, echipa oaspete a devenit victima propriilor greşeli, aşa că jocul a curs, fără nicio emoţie, într-o singură direcţie.
A fost 12-5 (min.20), 15-8 (min.27) şi 16-9 (min.30). Pauza nu i-a ajutat prea mult pe cei din Odorhei, nici experimentaţii Mihalcea şi Kuzmanoski n-au mai pus mari probleme, iar încercările tehnicianului sârb Dragan Djukici, care antrenează în paralel și naționala Muntenegrului, de a-şi remotiva echipa au fost sortite eşecului.
Cu Thalmaier şi Asoltanei într-o formă bună şi cu o poartă care a funcţionat foarte bine, turdenii au menţinut o diferenţă liniştitoare.
În minutul 42, Asoltanei a punctat pentru 25-17, iar şase minute mai târziu Radu Lazăr a înscris golul cu numărul 28 pentru formaţia pregătită de Horaţiu Gal.
Mihalcea a mai redus din diferenţă pe final de meci dar fluierul final a consimţit victoria clară a turdenilor, scor 34-28. Etapa următoare, Potaissa Turda va întâlni, în deplasare, CSM Făgăraş.
Potaissa Turda: Ţenghea, Varo, Fleşer-portari
Au marcat: Asoltanei 6 goluri, Thalmaier 6, Lazăr 5, Cântec 4, Adomnicăi 3, Zacaciurin 3, Iancu 2, Huta 2, Arsenici 1, Ignat 1, Savic 1.
Antrenor: Horaţiu Gal
HC Odorhei: Saldatsenka, Da Rosa-portari
Au marcat: Szadovij 8 goluri, Mihalcea 4, Kuzmanoski 4, Szoke 3, Vilovszki 2, Baranau 2, Dragoş 1, Kovacevic 1, Ghiţă 1, Krivokavic 1, Da Rosa 1.
Antrenor: Dragan Djukici

 

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS