Handbal

Învinsă la Bucureşti, Potaissa Turda va lupta, pe teren propriu, pentru un loc în finala Ligii Naţionale

CSM Bucureşti- Potaissa Turda 31-20 (16-10)

Miercuri, 17 mai, CSM Bucureşti şi Potaissa Turda s-au întâlnit într-un meci de mare încrâncenare, cu o miză uriaşă pentru ambele formaţii. Dacă Potaissa vâna biletele pentru finala Ligii Naţionale, bucureştenii sperau la o victorie care să le ofere posibilitatea meciului decisiv.

După o perioadă epuizantă şi angrenaţi într-o competiţie la nivel european, turdenii şi-au dorit să tranşeze soarta partidei în favoarea lor, dar, aşa cum era de aşteptat, n-a fost uşor.

A fost un meci cu ambiţii mari şi o foame de victorie a bucureştenilor care au apelat la o defensivă atentă şi aglomerată menită să blocheze acţiunile turdenilor.

Radu Lazăr a deschis scorul în minutul 3 al partidei, dar Negru a restabilit egalitatea. Acelaşi Negru a punctat 6 minute mai târziu pentru 4-4, iar elevii lui Zvonko Sundovski au preluat conducerea şi în minutul 17 aveau un avans de două goluri, scor 9-7.

Mizând pe cartea contraatacului şi a apărării sufocante, bucureştenii s-au desprins la 4 goluri, scor 13-9 (min.24).

Simţind momentul dificil al elevilor săi, tehnicianul Horaţiu Gal a solicitat time-out: „în apărare să stăm om la om. Liniştiţi în atac, avem timp, cu răbdare” au fost indicaţiile antrenorului turdean, în timp ce, de cealaltă parte, Zvonko Sundovski s-a mulţumit a repeta câteva cuvinte „apărare şi faza a doua”, care, de altfel mergeau foarte bine, şi pe care tehnicianul bucureştenilor miza în continuare.

Dornice să înscrie, cele două formaţii s-au grăbit în multe momente iar rezultatul n-a fost nici pe departe cel aşteptat aşa că multe faze au rămas fără finalitate, trecute doar la capitolul „erori neforţate”.

Pe finalul primei părţi, rusul Aslanian a înscris două goluri superbe, Amihăesi a redus din diferenţă şi la pauză bucureştenii aveau un avans de 6 goluri, scor 16-10.

Aceeaşi diferenţă de 6 goluri a fost înregistrată şi în minutul 39 al partidei, scor 20-14. Huta a redus din diferenţă un minut mai târziu, în timp ce Milosevic, rămas singur cu Ţenghea, nu a reuşit să înscrie şi tehnicianul Zvonko Sundovski şi-a pus mâinile în cap.

A fost 20-16 (min.42), 25-17 (min.48) şi 28-18 (min.54). Intrat pe final de meci, Saurina a punctat de două ori, iar Stavrositu şi-a trecut, de asemenea, numele pe lista marcatorilor. Zacaciurin a fructificat pentru formaţia turdeană şi la final am consemnat o diferenţă de 11 goluri, scor 31-20.

Victoria bucureştenilor a echilibrat situaţia şi un al treilea meci va decide echipa care va face pasul în finala competiţiei. Această partidă  se va desfăşura la Turda, miercuri, 24 mai.

În cealaltă semifinală, dintre Dinamo Bucureşti şi Dobrogea Sud,  scorul general este tot 1-1.

CSM Bucureşti: Blazevic, Iancu-portar

Au marcat: Aslanian 6 goluri, Georgievski 5, Novanc 5,  Negru 4, Milosevic 4, Bernatonis 3,  Saurina 2, Stavrositu 1, Roşu 1.

Antrenor: Zvonko Sundovski

Potaissa Turda: Ţenghea, Varo-portari

Au marcat: Amihăesi 4 goluri, Huta 3,  Zacaciurin 3, Ignat 2, Pavel 2, Adomnicăi 2, Lazăr 1, Thalmaier 1, Cântec 1, Varo 1.

Antrenor: Horaţiu Gal

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.