<
Handbal

Potaissa Turda, învinsă de CSM Bucureşti pe teren propriu! Turdenii vor lupta pentru medaliile de bronz

Potaissa Turda- CSM Bucureşti  22-24 (11-13)

După un adevărat maraton handbalistic, Potaissa Turda s-a întors miercuri, 24 mai, în faţa propriilor suporteri pentru meciul decisiv cu CSM Bucureşti. A fost un meci de totul sau nimic, un meci cu o miză uriaşă pentru ambele formaţii şi, deci, trăit la intensitate maximă. Până la urmă oboseala acumulată de echipa turdeană în ultima perioadă şi-a spus cuvântul, dar, dincolo de asta, îmbucurător a fost faptul că cele două formaţii au oferit un handbal de calitate.

Elevii lui Zvonko Sundovski au avut un început bun de partidă şi au punctat de trei ori consecutiv, în timp ce turdenii au înscris primul gol abia în minutul 7 al partidei. Trei minute mai târziu, gazdele s-au apropiat la un singur gol, iar Cântec putea restabili egalitatea, dar mingea trimisă de acesta a lovit bara.

Aflaţi la cârma jocului, bucureştenii aveau un avans de trei goluri în minutul 12, scor 4-7, dar graţie intervenţiilor lui Varo, care a prins o zi bună, şi cu Thalmaier, periculos pe extremă, turdenii au restabilit egalitatea la 9 în minutul 23.

Pe finalul primului act, oaspeţii au evoluat în inferioritate numerică dar chiar şi aşa au reuşit să fructifice de două ori prin Bernatonis. Acelaşi Bernatonis a înscris golul cu numărul 13 pentru formaţia bucureşteană şi a stabilit cea mai mare diferenţă de până atunci, scor 9-13 (min.28). Până la finalul primei reprize, turdenii au mai punctat de două ori şi tabela a înregistrat 11-13.

Ignat a restabilit egalitatea la trei minute de la reluarea jocului, dar, profitând de numeroasele greşeli neforţate ale turdenilor, oaspeţii au reuşit să se desprindă din nou şi în minutul 43 aveau un avans de cinci goluri, scor 14-19. A urmat un adevărat duel al portarilor, atât Varo cât şi Iancu remarcându-se prin intervenţiile salvatoare.

Tehnicianul Horaţiu Gal a solicitat time-out şi le-a cerut elevilor săi „să nu renunţăm, încă se poate „. Trecând la o apărare avansată şi profitând de greşelile la finalizare ale oaspeţilor, cu 9 minute înainte de final turdenii au restabilit egalitatea la 20, spre bucuria suporterilor care au fost şi de această dată minunaţi.

Minutul 57, iar Saurina şi Marian au punctat de la 7 metri, Varo a intervenit cu un picior salvator în faţa lui Stamate, dar nici Adomnicăi nu l-a învins pe Iancu şi tehnicianul Sundovski a cerut un ultim time-out. Cu un gol avans şi 48 secunde rămase din joc, tehnicianul bucureştean a repetat mesajul: „n-avem cum să pierdem acest joc”.

Şi n-aveau să-l piardă, căci Milosevic a înscris pentru 22-24, iar goalkeeperul Iancu a reţinut mingea trimisă de Zacacciurin şi a menţinut tabela neschimbată.

Potaissa Turda va lupta pentru medaliile de bronz cu HC Dobrogea Sud, în timp ce Dinamo Bucureşti şi CSM Bucureşti se vor duela pentru titlul naţional.

Potaissa Turda: Ţenghea, Varo-portari

Au marcat: Thalmaier 5, Adomnicăi 4, Marian 4, Iancu 2, Savic 2, Ignat 1, Huta 1, Zacaciurin 1, Lazăr 1, Pavel 1.

Antrenor:Horaţiu Gal

CSM Bucureşti: Blazevic, Iancu-portari

Au marcat: Milosevic 5 goluri, Georgievski 4, Saurina 4, Bernatonis 3, Novanc 3, Stamate 2, Negru 2, Aslanian 1.

Antrenor: Zvonko Sundovski

Foto:actionfoto.ro

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS