Handbal

Potaissa Turda, victorie importantă în faţa AHC Dobrogea Sud

Potaissa Turda- AHC Dobrogea Sud 29-26 (15-11)
Etapa a XIII-a a Ligii Naţionale de Handbal Masculin a fost cu noroc pentru Potaissa Turda care a făcut un meci bun în faţa celor de AHC Dobrogea Sud şi a reuşit să-şi treacă în cont trei puncte foarte importante.
Încurajaţi de propriii suporteri, turdenii nu s-au lăsat intimidaţi nici de numele adversarului, nici de poziţia din clasament şi nici de începutul bun de partidă, în care cel mai mare avans a fost de două goluri.
Minutul 12 a adus echilibrul pe tabelă, scor 6-6, dar Thalmaier a punctat un minut mai târziu pentru 7-6 şi Potaissa s-a aflat pentru prima dată la conducere.
Cu o poartă care a funcţionat perfect, dar şi cu luciditate la finalizare, Potaissa Turda a reuşit să se distanţeze la trei goluri, scor 11-8 (min.23).
Deşi au forţat revenirea, oaspeţii n-au reuşit să restabilească echilibrul şi starea de tensiune atât de evidentă pe margine a atras un cartonaş galben arătat tocmai tehnicianului Zvonko Šundovski.
La 13-10 (min.26), macedoneanul a cerut time-out în încercare de a-şi motiva echipa, dar replica din teren n-a fost una pe măsură aşa că turdenii au intrat la cabine cu un avans de patru goluri, scor 15-11.
Formaţia pregătită de Horaţiu Gal a afişat o formă bună şi în debutul actului secund, iar la 13 minute de la reluare jocului Rotaru a punctat pentru 21-14.
Intervenţiile excelente ale portarului Răzvan Szopka au fost răsplătite cu urale, iar ritmul impus de turdeni a făcut ca tabela să afişeze în minutul 48 o diferenţă de 7 goluri, scor 24-17.
Tehnicianul Horaţiu Gal şi-a îndemnat jucătorii să rămână calmi. Finalul, însă, a a dus un strop de emoţie şi foarte multă tensiune, mai ales în tabăra echipei vizitatoare care se afla în pragul celui de-al treilea eşec.
Deşi în minutul 28 s-au apropiat la două goluri, scor 27-25, oaspeţii n-au avut puterea să revină şi Ignat a stabilit scorul final: 29-26.
Potaissa Turda: Szopka, Irimuş-portari
Au marcat:Szoke 7 goluri, Rotaru 6, Pavel 4, Cântec 3, Thalmaier 3, Ghiţă 3, Lazăr 2, Ignat 1.
Antrenor: Horaţiu Gal
AHC Dobrogea Sud: Iancu, Mitrevski-portari
Au marcat: Csog 5 goluri,Chikovani 3, Kevic 3, Nistor 3, Toma 3, Malinovic 2, Nikolic 2, Buricea 2, Vujovic 2, Mocanu 1

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.