Rugby

Mână de la mână pentru rugby! Performanța RC Arieşul Mihai Viteazu trebuie susținută!

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum.

După o scurtă perioadă de vacanță, rugbyştii de la Arieşul Mihai Viteazu şi-au reluat pregătirile în vederea abordării competițiilor din noul sezon. După un an 2016 plin de reuşite, obiectivele sunt la fel de mărețe şi pentru 2017.

Pentru realizări mari e nevoie de sacrificii mari, dar atât sportivii cât şi antrenorii par motivați şi dornici să scrie din nou istorie. Nu e uşor, n-a fost niciodată, însă, şi de această dată, pe lânga munca cu sportivii, antrenorii se văd nevoiți să lupte pentru a le asigura acestora condiții. Despre planuri de viitor, dar şi despre neajunsuri ne-a vorbit directorul tehnic Rus Sorin:

 

″Anul 2017 este unul cu multă încărcătură emoțională pentru clubul nostru. Oficial, în acte, împlinim 10 ani de existență deşi activitatea propriu-zisă am  început-o în septembrie 2016. De-a lungul timpului am reuşit să facem astfel încât Rugby Club Arieşul  să fie recunoscut la nivel național, iar performanțele obținute de sportivii noştri să fie deseori în prim planul mişcării rugbistice din țară. Avem în palmares trei titluri naționale la nivelul grupelor de copii: U10, U12, U14 şi un titlu național la rugby 7 feminin junioare, obținut anul trecut.  Am participat la 3 ediții ale Campionatului Mondial a Cluburilor de Copii: Londra 2008, Rodez 2009 şi 2010. Am furnizat de-a lungul timpului 11 sportivi echipelor naționale de juniori, o sportivă echipei naționale de senioare, un sportiv echipei naționale rugby 7 seniori şi un sportiv care anul trecut a debutat contra Uruguay în echipa națională de seniori rugby 15.

Pentru 2017 ne dorim să putem menține ştacheta performanței sportive la aceeaşi înălțime şi ne dorim să avem motive să sărbătorim aşa cum se cuvine la finalul anului. Intrăm în competiții în acest an cu 2 echipe în campionatele naționale şi cu o echipă în competițiile regionale. Astfel, fetele vor începe campionatul în 8 aprilie la Bucureşti, băieții U12 vor debuta chiar pe 1 Aprilie, iar din septembrie vor intra în competiție şi băieții U14, o grupă care va face trecerea  de la copii la juniori. De asemenea avem o grupă de 11 fete care vor intra din 2018 în noul proiect şi vor substitui o parte din generația de anul acesta.Vrem să avem schimbul de generații pregătit. Avem la ora actuală 49 de sportivi  în pregătire. Fetele vor fi nevoite ca în această ediție să-şi apere titlul național obținut iar pe plan internațional vor participa la un grand prix al campioanelor în Franța sau Italia. Însă cel mai important proiect al nostru este înlocuirea vechiului microbuz cu unul mai nou care să ne permită realizarea celor propuse mai sus. Copiii au asigurat transportul la antrenamente gratuit şi asta o facem destul de greu în ultima vreme pentru că microbuzul pe care îl avem se defectează mereu. Am fi extrem de bucuroşi dacă oamenii care iubesc sportul ar înțelege impasul în care ne aflăm şi ar pune mână de la mână să ne ofere un mic ajutor financiar pentru a putea achiziționa acest microbuz. Sunt copii care în majoritate provin din familii modeste, fără posibilități de a plăti pentru a avea o şansă în viață prin sport. Noi facem totul gratuit pentru ei de ani de zile fără să ne plângem, însă această investiție e una care la ora actuală ne depăşeşte. Acesta este obiectivul nostru major pentru 2017″.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS