Sport

Video. Antrenorul Florin Ionuţ: „N-o să las să moară boxul din Câmpia Turzii”

După multă vreme, în Sala Sporturilor „Ioan Stanatiev” din Câmpia Turzii a răsunat gongul. Sâmbătă, 20 aprilie, pugilişti de la cinci cluburi s-au întrecut într-o gală de box dotată cu trofeul CSM Trophy. Aflat mereu în căutare de noi talente, antrenorul Florin Ionuţ speră să readucă boxul din Câmpia Turzii acolo unde merită:
„După un schimb de generaţii, copiii au crescut şi din cauza problemelor financiare au încetat activitatea sportivă. Avem norocul să găsim o nouă generaţie de copii care promit foarte mult.
Depinde totul de noi şi de alţi factori ca să putem obţine cât mai mult în performanţa sportivă, să nu-i pierdem ca pe alţii. La Câmpia Turzii avem şi prima generaţie de fete, am mai avut fete, a fost doar o tentativă dar acum am trei-patru sportive care promit mult. Corşeu Maria are 14 ani, este o fetiţă de viitor, viitoarea campioană la fete va fi ea. La 14 ani, după două luni de box, este un talent înnăscut.


Gala CSM Trophy a mai fost organizată şi acum doi ani, am reuşit să găsesc nişte copii şi nişte oameni cu suflet mare care să mă ajute, prieteni de-ai mei şi Consiliul Local şi CSM, şi am reuşit să organizez gala. În august, aş vrea să organizez o competiţie de două zile, Cupa CSM.
Suferinţa boxului local este problema financiară, totul provine de la bani. Dacă nu ai bani, nu poţi să le dai copiilor meciuri. Nu-i de ajuns să te pregăteşti în sală, trebuie să le dai meciuri. Trebuie să ai competiţia fiindcă competiţia creşte valoarea. Aici, în ring, în faţa spectatorilor este cu totul altceva. Neavând bani, nu mă pot deplasa pentru meciuri. Având în vedere că eu nu trăiesc din meseria asta, fac cum pot ca să nu moară boxul în Câmpia Turzii şi n-o să-l las niciodată”, a declarat antrenorul Florin Ionuţ.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS