Pe scurt

Ostropel de pui cu mămăliguță

Ingrediente necesare ostropel de pui:

4 pulpe de pui întregi
1 cutie roşii decojite în bulion
1 căpăţână usturoi
1 ceapă mare
1/2 pătrunjel proaspăt
piper boabe, foi de dafin, sare, ulei pentru prăjit
ostropel de pui cu mămăligă
Preparare:

1. Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte într-o tigaie cu 2-3 linguri ulei. Ceapa călită se pune în ceaun.

2. Pulpele se înjumătăţesc, se presară cu sare şi se rumenesc uniform în aceeaşi tigaie. Odată rumenite se pun, de asemenea, în ceaun împreună cu 2 linguri din uleiul în care şi-au lăsat gustul.

3. Se pune în ceaun, peste pulpe, supa de pui sau apă încălzită, cât să acopere carnea. Se lasă să fiarbă la foc mic, adăugăm supa peste carne,
adăugați apă cât să acopere carnea. Se pun şi cele 2 roşii coapte bine, tăiate cuburi

4. În mod normal, ostropelul se prepară cu roşii bine coapte, zemoase dar dacă nu sunt, se folosesc roşii decojite de conservă. Din roşiile ce le avem în casă (oricum roşiile din cultura noastră s-au terminat şi la magazin găseşti turceşti sau olandeze care nu sunt zemoase, aşa că nici nu avem ce să mai căutați), le taiați cubuleţe şi le puneți în ceaun. Am apelat la o conservă de roşii în bulion, care cred că iarna este mai indicată decât roşiile din market.

Peste roşii puneți câteva boabe de piper şi o foaie de dafin. Lăsați să fiarbă încet cca. 15 minute până ce sosul, prin evaporare a început să capete consistenţă.

5. Usturoiul curăţat se feliează ( tradiţional, la ostropel usturoiul nu se zdrobeşte ci se feliează, chiar mai mare) şi se adaugă în ceaun. Se mai lasă la bolborosit 5 minute, se dă sare după gust şi eventual, piper proaspăt măcinat. Se opreşte focul şi se aromează cu pătrunjel verde tocat.

La bază reţeta de ostropel de pui presupune în principal, trei ingrediente: carne, roşii şi usturoi. De aici, s-au diversificat reţete ce includ de ex. mai multe legume, dar cu cât se diluează gustul de roşie usturoiată ne îndepărtăm de ostropel şi ne apropiem de tocănita de pui. Se adăugă o ceapă ca să ajutăm sosul la consistenţă şi să evităm legarea acestuia cu făină. Sunt gustoase sosurile legate cu făină, dar nu sunt prea sănătoase şi mai bine alegem alte alternative ajutătoare.
.
Acest ostropel de pui se poate mânca cu mămăligă, piure, cartofi natur, orez dar credem că mămăliga este perechea ideală.

Rețeta zilei va fost oferită de Rețete și diete

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS