Pe scurt

Paste cu creveți și sos alb

Paste cu creveți și sos alb

Ingrediente

450 g creveti cruzi – curatati si decorticati
450 g paste linguini uscate
4 catei de usturoi – maruntit
1 chili rosu sau Habanero – taiat marunt (optional)
1 lingurita sare de mare – sau dupa gust
1/2 lingurita piper – sau dupa gust
6 cani lapte – (gras sau 2%)
1/2 cana parmezan dat pe razatoare
o legatura de busuioc proaspat tocat – pentru a garnisi

Mod de preparare

Incingeti uleiul intr-o tigaie mare la o temperatura medie.
Adaugati usturoiul si chili, si sotati timp de aproximativ 1 minut.
Adaugati crevetii si gatiti-i pana capata o culoare roz, aproximativ 3-4 minute. Asezonati cu sare si piper (dupa gust), apoi scoateti-i din tigaie si puneti-i deoparte.
Turnati laptele, reduceti temperatura la minim si lasati-l pana ajunge la punctul de fierbere. Asezonati generos cu sare si piper.
Adaugati pastele si continuati sa le gatiti la temperatura mica, iar in acest timp amestecati ocazional, pana devin al dente (aproximativ 7-9 minute). Gatiti-le cu capacul pus dar nu uitati sa mai amestecati la fiecare 2-3 minute.
De indata ce pastele sunt gata, puneti crevetii peste ele si adaugati parmezanul, apoi amestecati bine. (Daca pastele sunt putin prea uscate puteti adauga 1/2-1 cana de lapte dupa care amestecati)
Serviti-le cu piper proaspat macinat si busuioc maruntit.

Rețeta zilei a fost oferită de REȚETE și DIETE

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS