Poliţia informează

Colaborare strânsă între Poliția Municipiului Turda și Poliția Locală Turda

În baza Protocolului de colaborare cu nr.163657/23.08.2016, încheiat între Primăria Municipiului Turda și Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj, cele două instituții respectiv Poliția Municipiului Turda și Poliția Locală Turda au o colaborare strânsă în exercitarea atribuțiilor de serviciu, având ca scop comun și general siguranța cetățeanului turdean.

În desfățurarea activităților zilnice, la nivelul municipiului, pe lângă patrulele constituite într-un dispozitiv de câte doi polițiști din cadrul Poliției Municipiului Turda și a Poliției Locale Turda, pentru o bună colaborare și îndeplinirea cu succes a atribuțiunilor de menținere a ordinii publice, funcționează zilnic și patrule comune contituite din polițist din cadrul Poliției Municipiului Turda și polițist local din cadrul Poliției Locale Turda.

Un exemplu elocvent de eficiență este acela că la data de 26.10.2017, patrula comună constituită în dispozitiv, a efectuat semnal de oprire unui conducător auto pe strada 1 Decembrie 1918 din Municipiul Turda, însă, conducătorul auto nu a oprit la semnal, fapt ce a detrminat patrula să procedeze la urmărirea acestuia.

În timpul urmăririi, pe strda Ion Rațiu, conducătorul auto a intrat în coliziune cu un alt autoturism parcat pe această stradă. Imediat, de la volan a coborât un cetățeean M.M.N., în vârstă de 31 ani, care a încercat să fugă la apropierea polițiștilor, însă, aceștia au reușit să îl rețină și să îl încătușeze.

La testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest din dotarea Poliției municipiului Turda, acesta a fost depistat cu o alcoolemie ce depășete limita legală admisă, respectiv, 0,59 mlg/aerul pur respirat, întocmindu-i-se totodată conducătorului auto dosar penal.

Cele două instituții de Poliție vă asigură stimați turdeni de întreaga disponibilitate profesională, pentru ca împreună cu dumneavoatră să putem menține un climat de ordine și siguranță publică.

 

Cu stimă,

                   Director Executiv

                   Moldovan Valer

 

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS