Poliţia informează

VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ! SĂRBĂTORI ÎN SIGURANȚĂ!

Vacanța școlară a început și sărbătorile se apropie, context în care, în această perioadă, sunt intensificate acțiunile de prevenire.

Azi, 19 aprilie, polițiștii de prevenire, împreună cu cei de la structurile rutiere și ordine publică, au derulat o acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere, în special a celor în care ar putea fi implicați copiii.

Acțiunea a avut loc pe raza municipiului Cluj-Napoca, concomitent cu acțiunile derulate în București și Iași, în cadrul campaniei ,,Vacanță în siguranță! Sărbători în siguranță!”.

Polițiștii au distribuitmateriale preventive participanților la trafic, părinților și copiilor întâlniți,materiale care le vor reamintică respectarea regulilor de circulație este veriga principală în lanțul siguranței rutiere.

De asemenea, în această perioadă sunt intensificate acțiunile pentru prevenirea furturilor din buzunare, genți, poșete și locuințe.

Recomandăm cdetățenilor să fie vigilenți, să fie preventivi, astfel încât sărbătorile să nu le fie umbrite de evenimente negative.

Recomandări:

  • De astăzi începe vacanța școlară, cei mici vor avea mai mult timp liber pentru joacă, dar asigură-te că știi unde sunt, ce fac și cu cine se joacă.
  • Ai grijă de bunurile tale. Asigură-ți locuința când pleci de acasă, nu lăsa obiecte în mașina și ține-ți bagajele lângă tine.
  • Condu prudent și respectă regulile de circulație. Nu uita că cineva drag te așteaptă în siguranță.
  • Nu consuma băuturi alcoolice în exces.
  • Nu răspunde cu violență. Caută să-ți păstrezi calmul în orice situație.
  • Dacă ești victima sau martorul vreunei infracțiuni, sună la 112 sau adresează-te celei mai apropiate unități de poliție.
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS