Poliţia informează

„Violența nu te face puternic!”

Joi, 5 octombrie, Poliţia clujeană a continuat activitățile preventive, tema specifică fiind prevenirea infracţiunilor comise cu violență, cu accent pe prevenirea violenței în familie. Demersurile polițienești s-au adresat femeilor și tinerelor ce pot fi afectate de violenţa din familie sau cuplu.

 

Polițiștii de prevenire au vizitat instituţiile publice de pe raza judeţului, unde au organizat întâlniri cu angajatele acestora, fiind discutate aspecte legate de dimensiunea, incidenţa şi formele de manifestare a violenței în familie.

Poliţiştii de proximitate au derulat activităţi de informare pe raza municipiului Cluj-Napoca, femeile fiind încunoştinţate cu privire la drepturile pe care le au în acest domeniu. De asemenea, au fost distribuite ghiduri pentru siguranţa victimelor violenţei în familie.

Au fost desfăşurate activităţi şi în şcolile de pe raza judeţului, poliţiştii discutând cu liceenii despre violenţa domestică.  Prin mesajele transmise, aceştia au promovat nonviolenţa şi i-au încurajat pe tineri să aibă o atitudine împotriva violenţei în familie.

 

Informaţii legislative utile:

În conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003, persoana a cărei viață, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violență din partea unui membru al familiei, poate solicita instanței ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecție prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligațiile sau interdicțiile indicate expres de lege, cum ar fi: evacuarea temporară a agresorului din locuința familiei; reintegrarea victimei și, după caz, a copiilor, în locuința familiei; limitarea dreptului de folosință al agresorului numai asupra unei părți a locuinței comune, obligarea agresorului la păstrarea unei distanțe minime determinate față de victimă, interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod, cu victima etc.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS