Pe scurt

Pui întreg la cuptor

Pui întreg la cuptor

Ingrediente:

1 pui intreg – de aproximativ 1,5-2 kg
sare si piper – dupa gust
o legatura mica de cimbru – proaspat
o legatura mica de rozmarin – proaspat
o lamaie
3 catei de usturoi – maruntiti
3 cepe rosii – taiate in 4
300 g baby morocovi
300 g varza de Bruxelles
450 g cartofi mici – taiati in 4
4 linguri de ulei de masline extravirgin – impartit in 2
1 lingura de mirodenii Italienesti

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 200C.
Puneti legumele intr-o tava mare de cuptor. Adaugati usturoiul maruntit, 2 linguri ulei de masline, mirodeniile Italieneste, sare si piper. Amestecati bine.
Puneti puiul deasupra legumelor. Umpleti-l cu o lamaie intreaga si ierburile aromatice. Asezonati generos cu sare si piper, apoi frecati-l cu putin ulei de masline.
Puneti tava la cuptor si coaceti pana cand puiul este auriu si bine gatit in interior. Pentru a verifica, intepati cu un cutit intre piept si pulpa, iar dacă sucul care iese este transparent, atunci carnea este făcută.(temperatura interna trebuie sa fie de 75C)

Rețeta zilei a fost prezentată de Rețete și Diete

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS