Actualitate

2000 de lei amenda pentru cine aruncă chiștoace de țigări pe jos

Poliţişti locali de la sectorul 3 sunt trimişi de primar să patruleze îmbrăcaţi civil, ca să îi prindă în flagrant pe cei ce lasă pe trotuare mucuri de ţigară şi mizerie de la câinii pe care îi scot la plimbare, informează digi24.ro.Un poliţist local de la Sectorul 3, îmbrăcat în haine civile, l-a filmat şi l-a fotografiat pe tânăr, apoi i-a cerut actele şi l-a amendat cu 2.000 de lei. Un abuz, susţine omul, pentru că nu a aruncat ţigara pe asfalt. La fel, spune el, au procedat şi alţii, care nu au fost însă penalizări. Potrivit celor de la romanibuni.info Omul pretinde însă că a azvârlit ţigara într-o găleată cu apă, folosită pe post de scrumieră de angajaţii unui fast-food.

Ionuţ Niţu, bărbatul amendat: La intrarea în metrou, m-am oprit aici pentru a termina ţigara. Fiind orientat către găleata respectivă, am lăsat ţigara aici, pentru a se stinge, imediat am fost abordat de poliţişti.

Primarul Sectorului 3, şeful poliţiştilor care l-au amendat pe tânăr, îl îndeamnă să conteste procesul verbal dacă se simte nedreptăţit. Şi explică: a apelat la agenţi sub acoperire tocmai ca să îi poată sancţiona mai uşor pe cei care aruncă ţigări unde apucă sau nu strâng mizeria lăsată în urmă de câinii de companie.

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3: Unii cetăţeni s-au învăţat să se uite de poliţie, să se asigure că nu-i poliţist în zonă, ca să poată arunca lejer. Şi atunci am stabilit că avem echipaje în uniformă şi de asemenea echipaje în civil.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS