campanie campanie
Actualitate

A fost convocată Adunarea Generală a CSM Câmpia Turzii

După ce în spațiul public au ieșit la iveală problemele de la clubul PRIVAT de sport din Câmpia Turzii, și anume CSM, clubul care și-a asumat destinele sportului din Câmpia Turzii, patru membri fondatori ai clubului au convocat Adunarea Generală Extraordinară a Asociației Sportive Clubul Sportiv Municipal Câmpia Turzii, în conformitate cu Art. 20 din statut.

Ședința se va ține public și a fost invitată și presa.

Problemele de la CSM put de mult timp, sportivi neplătiți, antrenori neplătiți, deși bani de la primarie au fost alocați frecvent.

Primele semnale de alarmă au fost trase de Gabriel Mocean la plecarea sa de la CSM Câmpia Turzii unde a evoluat ca și  antrenor al juniorilor A1. Într-o conferință de presă el trăgea un semnal de alarmă: „Din 2017, de când am revenit la club, trăim într-o minciună continuă la CSM Câmpia Turzii. Am fost cu sufletul alături de ei şi încă sunt, dar eu n-am mai avut încredere în domnul Viorel pentru că una zicea, alta făcea. Toată lumea este supărată la Câmpia, dar nimeni n-are curajul să spună, sunt probleme financiare, datorii peste datorii”.

De-asemenea, consilierul PNL, Mihai Pătruțiu, a părut surprins că la ședința extraordinară din data de 13 decembrie, când s-au alocat 290000 lei pentru activitățile CSM, președintele CSM, Viorel Crișan, nu a fost prezent și i-a cerut socoteală.

„Au fost nemulțumiri mari în oraș legate de finanțarea clubului și mi se parea normal să fie aici domnul Crișan să ne spună de ce a amânat. Toata lumea dădea vina pe consilierii locali, pe primar, pe viceprimar. Nemulțumirile în oraș au fost foarte mari, se zicea că noi ne batem joc de sport, și am rugămintea să vină în fața consiliului cu un raport de activitate.”

Discuția a fost continuată de edilul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, care a rezonat cu cuvintele consilierul PNL spunând că de indiferent de culoarea politică, răspunderea pentru situația de la CSM nu o are Consiliu local.

„În bugetul de venituri și cheltuieli pe care l-am aprobat anul acesta s-au prins sumele necesare finanțării sportului în Câmpia Turzii. Vina aparține în totalitate, și o declar cu toată responsabilitatea, clubului care nu și-a depus documentele (în cazul de față, CSM, prin președintele Viorel Crișan). Suntem la a treia sesiune de finanțare, nimeni nu își permite să semneze pe bani publici atât timp cât nu sunt toate documentele în regulă.”

Ședința cu pricina nu a mai avut loc niciodată președintele CSM, Viorel Crișan, nu a venit  în fața consiliului local cu un raport de activitate pe anul în curs.

Pe pagina de fotbal al clubului după un mesaj legat de situația jucătorilor și antrenorilor neplătiți cu lunile au izbucnit comentariile de nemulțumire ale foștilor jucători ai CSM-ului care au părăsit clubul din cauză că nu au fost plătiți acum joacă în liga 3 și fac performanță sportivă pentru alte orașe în timp ce fotbalul din Câmpia Turzii nu a fost în stare să se înscrie în liga 4, acolo unde joacă Viișoara, Triteni, Mihai Viteazu …etc.

Demisia lui Viorel Crișan cerută public de fostul Preparator Fizic/Fiziokinetoterapeut al CSM-ului, Lucian Valea, într-o postare pe facebook: „Îl rog pe dl. presedinte Crisan Viorel să iși dea din onoare demisia atât a putut iar pe dl primar Dorin Lojigan să vină cu soluții viabile și stabile a unei echipe de management care să conducă asumat acest club. Ce înseamnă asumat? Cu obiective pe 6-12 luni (termen scurt) si 2-5 ani (termen mediu) fiind evaluate sistemic rezultatele și plătiți pe meritocrație în funcție de rezultatele asumate.

Intelepciune, inspirație și viziune tuturor celor de la cârmă să scoata din furtuna acest club”.

În toată situația creată în jurul acestor comentarii, președintele CSM Câmpia Turzii, Viorel Crișan s-a rezumat să specifice că totul este doar Campanie Electorală și că doar în Campania Electorală pe oameni îi interesează sportul.

Dacă este sau nu campanie electorală nu putem afirma, dar problema jucătorilor și antrenorilor neplătiți este de mult timp la Câmpia Turzii.

În 2019 în același context în care jucătorii și antrenorii clubului nu erau plătiți, într-o ședință de Consiliu Local, primarul municipiului Câmpia Turzii afirma că are în vedere constituirea unui nou club sportiv la Câmpia Turzii. „Am cerut toate documentele clubului CSM și membrii fondatori sunt consilieri locali din mandatul 2008-2012, fost viceprimar, fost primar. Colegii de la juridic lucrează, și o spun public că în situația în care consider că lucrurile nu sunt în regulă acolo și nu le putem rezolva prin înțelegere cu toți membri fondatori, atunci vom demara înființarea unui nou club.

Tot în 2019 primăria Câmpia Turzii a organizat trei sesiuni de finanțare pentru ajutorarea CSM-ului însă conducerea clubului nu a fost în stare să prezinte documente justificative pentru a le vira banii.

MuieLojigan MuieGicu MuieMischian
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS