campanie campanie
Actualitate

Ministrul Adrian Oros la Turda

Ministrul Adrian Oros a fost astăzi prezent la Staţiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Turda, obiectiv care are menirea de a asigura cea mai mare parte a materialului biologic ( soiuri şi hibrizi ), a tehnologiilor la principalele culturi de câmp pentru partea centralǎ, de Nord şi Nord-Vest a Transilvaniei, precum şi pentru Podişul Moldovei (Nord-Vestul ţării).

Cu ocazia vizitei la SCDA Turda, ministrul a avut discutii cu fermierii din regiune și i-au fost prezentate realizările acestei unități în domeniul ameliorării plantelor. De asemenea, a vizitat atât cladirile cu laboratoare de cercetare dotate cu aparatură de ultimă generatie, cât si câmpurile experimentale și ferma zootehnică.

Ministrul a fost informat cu privire la cele mai noi creații din domeniul culturilor de câmp:

* realizări din domeniul ameliorării porumbului – peste 40 de hibrizi, dintre care actualmente în cultură sunt 5 hibrizi, cei mai recenți fiind Turda 332 și Turda 344

* în ameliorarea cerealelor păioase s-au obținut 25 de cultivare, dintre care în cultură se regasesc 6 soiuri de grâu de toamnă (Taisa, Cezara și Dumitra fiind cele mai noi) , unul de ovăz de primăvară, unul de grâu de primăvară și două soiuri de orzoaică de primăvară.

* la soia s-au obținut 22 de cultivare dintre care 18 se regăsesc în Catalogul Oficial, cele mai noi realizări fiind soiurile Felicia TD , Raluca TD și ISA TD

* SCDA Turda menține în stoc genetic și rasele de suine Mangalița și Bazna și rasa de ovine Țigae varietatea Ruginie.

MuieLojigan MuieGicu MuieMischian
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS