<
Actualitate

A fost inaugurată Piața Expozițională din comuna Viișoara

Sâmbătă, 19 septembrie, la Viișoara a avut loc inaugurarea Pieței Expoziționale. Mai mult decât un simplu târg sau o piață, târgul de la Viișoara nou înființat, este un mare ajutor pentru producătorii locali ai comunei Viișoara și nu numai și pentru potențialii clienți. Târgul nou înființat are scopul de a încuraja aprovizionarea cu produse locale, bio, și nu importate din alte țări.

După sfințirea noii construcții de la Viișoara, care cuprinde aproximativ 30 de expozanți privați (de la legume și fructe la cai sau păsări), primarul comunei Viișoara, Ioan Roman a făcut o mică prezentare a investiției:

“Vreau să vă aduc la cunoștință investițiile acestei lucrări, am început-o în anul 2017, a costat aproximativ 1.400.000 de mii de lei, din care 1.000.000 din bugetul local și 400.000 mii de lei de la Guvernul României. Am făcut această investițiepentru că de pe timpul lui Bethlen Gabor1613-1629, Comuna Viișoara a beneficiat de denumirea de “târg” și avea dreptul să organizeze  târguri lunare și trimestriale. S-a încetățenit de-a lungul timpului ca în Viișoara să fie prima marți din lună, respectiv cele 4 târguri de peste an. Din păcate tot timpul am avut probleme în momentul în care se făceau controale sanitar veterinare, deoarece se motiva că nu e respecată legea sau că nu asigurăm protecția oamenilor și animalelor. Am decis să facem această investiție pentru că oamenii din Viișoara sunt oameni harnici, avem foarte mulți producători locali de legume, de fructe, cultură mare și crescători de animale, astfel să le dăm respectul și ocazia de a-și comercializa propriile produse fără intermediari. Clientul să poată cumpăra produse naturale și sănătoase direct de la producătorul care trudește de dimineața până seara.

Desigur, ca orice început, este foarte greu, din păcate vedem în fiecare miercuri, pe DJ 150, țărani amărâți, încercând să își câștige existența cinstit, stau cu păsările în cuști sau coșuri și fug de poteră ca să nu îi amendeze, pentru că Statul Român prin organele abilitate îi fugăresc permanent.

Vrem și cerem celor care au putereasă dezlege gospodăria țărănească de acest lanț înjositor și să de posibilitate țăranului român să producă,ca să poată trăi cinstit și corect în Țara Românească, și acesta este un motiv pentru care am făcut aceasta Piață Expozitională. I-am dat această titulatură pentru că târgurile de animale, sunt închise de 2 ani.Noi vrem ca în fiecare lună să organizăm o expoziție cu ovine, bovine, cabaline, păsări, în așa fel încât să facem interacțiunea dintre producător și viitorul beneficiar. Sper ca locuitorii Comunei Viișoara și nu numai, localitățile învecinate, să vină în Piața Expozițională din Viișoara ca să își achiziționeze toate cele necesare.

Vreau să vă spun că amobținut o hotărâre de consiliu prin care am hotărât ca mercurialul să fie piața in fiecare sâmbătă, iar o dată pe lună o să avem și expoziție cu animale domestice. Acest lucru l-am făcut după discuțiile cu mai mulți cetățeni din localitatea noastră, prin care și-au exprimat sugestiile și dorințele. Clădirea este modernă, proiectată de arhitectul Zamblău, firma care a construit această investiție este AWEImpex SRL din Turda, cărora le mulțumim. Vă mulțumesc tuturor pentru prezență și să nu uitați că vă puteți bucura o dată pe an de rodul muncii dumneavoastră”.

Invitatul special la inaugurarea Pieței Expoziționale  de la Viișoara a fost Sergiu Vitalian Vaida, îndrăgitul prezentator al emisiunii de folclor ”Vine Cluju pe la Voi”.

 

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS