Actualitate

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DIN CÂMPIA TURZII

În scopul respectării normelor legale privind activitatea de comerț, de transport public și circulația pe drumurile publice, inclusiv a pietonilor și a bicicliștilor, la data de 10 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii și cei din cadrul secției rurale au acționat în zona piețelor agroalimentare și a târgului Obor, precum și pe D.J.-150 și D.N. 15 E60.

Polițiștii au legitimat 46 de persoane, au controlat 22 de autoturisme, fiind verificați 6 producători agricoli și 5 persoane fizice autorizate. Totodată, au fost executate 4 mandate de aducere.

Sancțiunile aplicate de către polițiști au fost atât pentru abateri la regimul rutier, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, pentru comerț ilicit, dar și pentru nerespectarea regimului domicilierii.

În cadrul activităților desfășurate, a fost constatată o infracțiune de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal.

Cu ocazia activităţilor informativ-operative desfăşurate şi a investigaţiilor efectuate, a fost pus în executare un mandat european de arestare emis de către autorităţile judiciare din Franţa.

 

Exemple:

 

La data de 10 iulie a.c., poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii au depistat şi reţinut un bărbat de 41 de ani, din comuna Luna, judeţul Cluj.

 

Pe numele bărbatului, autorităţile judiciare din Franţa au emis un mandat european de arestare, în cursul lunii iulie a.c., acesta fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, ca urmare a producerii unui accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

 

Bărbatul urmează a fi prezentat în faţa magistraţilor Curţii de Apel Cluj în vederea confirmării mandatului.

 

****

 

La data de 10 iulie a.c., în jurul orei 09.45, poliţiştii Compartimentului Rutier Câmpia Turzii au intervenit la o sesizare a lucrătorilor din cadrul Poliţiei Locale, pe strada Băii din municipiul Câmpia Turzii, unde aceştia au depistat un conducător auto care părea a fi sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Testarea cu aparatul etilotest a indicat că bărbatul în vârstă de 29 de ani, din Ocna Mureş, judeţul Alba, avea o concentraţie de peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

 

 

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS