Administraţie

Activitatea din Târgul de animale vii din Câmpia Turzii se suspendă din cauza pestei porcine

Având în vedere Nota de Serviciu nr. 7239/26977 din 11.07.2018, emisă de Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor şi transmisă de Prefectura Cluj, privind evoluția și extinderea pestei porcine africane pe teritoriul României, Prefectura Cluj dispune suspendarea pe o perioadă nedeterminată  a funcționării Târgului de animale vii din Câmpia Turzii, strada George Coşbuc, nr. 24.

Ca atare, administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii va  închide activitatea din Târgul de animale până în momentul în care ANSVSA şi Prefectura Cluj vor ridica interdicţia.

“Înţeleg frustrarea comercianţilor şi a crescătorilor de animale vii din oraşul nostru şi din împrejurimi, însă trebuie să ne supunem deciziilor venite de la Bucureşti, respectiv Cluj Napoca.”, transmite Dorin Nicolae LOJIGAN, edilul municipiului Câmpia Turzii.

Încercarea de comercializare a animalelor vii în incinta sau în vecinatatea Târgului de animale va fi sancţionată contravențional, în conformitate cu prevederile legii.

În momentul în care va fi ridicată interdicţia de funcţionare a târgurilor de animale vii vom remite un comunicat de presă în acest sens.

 

Direcţia Relaţii cu Comunitatea

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.