campanie campanie
Administraţie

Administrația locală de la Câmpia Turzii întreprinde măsuri concrete în vederea înființării Compartimentului de Primiri Urgențe/video

Primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae Lojigan, împreună cu viceprimarul Sabin Marcel Ghemeş au depus la Ministerul Sănătății documentația pentru obținerea avizului de înființare a Compartimentului de Primiri Urgențe în cadrul Spitalului Municipal „Dr. Cornel Igna”.

La ora actuală vorbim despre singura unitate medicală care deservește un număr de aproximativ de 60.000 de locuitori, dintre care 29.382 din municipiu și peste 35.000 din unitățile administrativ teritoriale. Odată cu acceptul Ministerului de resort, calitatea actului medical de la Câmpia Turzii va spori considerabil, acest fapt constituind o nouă promisiune îndeplinită de administrația locală.

De asemenea, statistica ultimilor ani ne arată o creștere îngrijorătoare a numărului de solicitări a serviciului de urgență oferit de camerele de gardă ale Spitalului Municipal Câmpia Turzii, astfel:

-în anul 2014 s-au înregistrat 19.041 de urgențe medico-chirurgicale,
-în anul 2015 s-au înregistrat 20.633 de urgențe medico-chirurgicale,
-în anul 2016 s-au înregistrat 20.109 de urgențe medico-chirurgicale, ginecologice;
-în anul 2017 s-au înregistrat 21.206 urgențe medico-chirurgicale

Din aceste considerente, administrațiile locale din Câmpia Turzii, Frata, Ceanu Mare, Tritenii de Jos, Viișoara, Luna și Călărași, alături de IPJ Cluj- Poliția Municipiului Câmpia Turzii și Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii au formulat adrese către Ministerul Sănătății prin care și-au manifestat, unanim, dorința cu privire la necesitatea înființării unui Compartiment de Primiri Urgențe la nivelul Spitalului Municipal. Au fost identificate un număr de 18 cadre medicale (medici, personal paramedical și asistenți) care și-au manifestat intenția de a desfășura activități specifice în structura nou înființată.

„Mulțumesc echipei din Primărie, Spitalului, Unității Militare și voluntarilor care s-au implicat activ la realizarea studiilor și a documentației necesare în vederea înființării Compartimentului Primiri Urgențe și directorului Direcției Relații cu Comunitatea, Irina Munteanu, care a coordonat întreaga echipă. Am toată încrederea în faptul că, de această dată, se va reuși sensibilizarea autorităților naționale, în vederea aprobării înființării acestui CPU, la nivelul Municipiului Câmpia Turzii. Dezvoltarea acestui compartiment va conferi, cu siguranță, un grad sporit de confort și calitate a serviciilor medicale acordate pacienților din Câmpia Turzii, dar și din cele 7 comune, co-semnatare a adreselor către Ministerul Sănătății. Sunt adeptul unui oraș sănătos, curat, dezvoltat în mod armonios, în care oamenii să beneficieze de servicii la cele mai înalte standarde ale unei societăți moderne”, a declarat primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae Lojigan.

Ziarul 21 a anunțat încă din luna ianuarie intenția administrației condusă de Dorin Lojigan despre reluarea demersurilor înființării Compartimentului de Primiri Urgențe, când, în cadrul unui interviu acordat Ziarului 21 intenția administrației a fost făcută publică de Irina Munteanu, director executiv în cadrul Primăriei municipiului Câmpia Turzii:

“Un proiect foarte greu de care o să mă ocup într-o anumită măsură este reluarea demersurilor pentru deschiderea compartimentului de Primiri Urgențe în cadrul spitalului municipal. S-au început demersuri din anul 2015, s-au repetat, s-au primit răspunsuri mai mult sau mai puțin favorabile, acesta este un proiect mare pe care-l dorim să-l reluăm și să ajungem la un rezultat bun”, a declarat Irina Munteanu, director executiv în cadrul Primăriei municipiului Câmpia Turzii, pentru Ziarul 21, în luna ianuarie.

video:

 

 

MuieLojigan MuieGicu MuieMischian
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS