Administraţie

CAA este posibil să părăsească Câmpia Turzii, tocmai cu ajutorul propriilor angajați din Consiliul local (toți membri PSD)

Compania de Apă Arieș, cea mai importantă societate din zona Turda- Câmpia Turzii, care are o sucursală și în Câmpia Turzii, tocmai pentru a veni în ajutorul cetățenilor din municipiu pentru orice problemă întâmpinată (de cele mai multe ori rezolvată într-un interval de timp scurt) a înaintat o cerere către administrația de la Câmpia Turzii în care cerea prelungirea contractului de închiriere a imobilului de pe strada Andrei Mureșanu, unde CAA, sucursala Câmpia Turzii își are birourile și își desfășoară activitatea.

După o perioadă neagră pentru Câmpia Turzii când a pierdut sucursale ale EON Gaz, Electrica și Finanțele Publice, iar pentru orice problemă legată de cele trei oamenii sunt nevoiți să bată drumul Turzii, a venit momentul în care, printr-un vot, aleșii locali pot păstra o subcursală a CAA la Câmpia Turzii, scutind astfel drumurile pe care oamenii ar fi nevoiți să le bată la Turda. În acest context, primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a inițiat un proiect de hotărâre pentru prelungirea contractului de închiriere a CAA sucursala Câmpia Turzii.

Însă surpriza a venit în momentul votului. Dacă din cei 19 consilieri locali aleși la Câmpia Turziii au fost prezenți doar 15, 5 nu au putut vota: Puiu Tot (angajat al CAA), Ioan Varodi (nevasta angajată la CAA), Gicu Rece (angajat la CAA), Monica Uioreanu (angajată la CAA) și Lică Gabriel (angajat la CAA), ei abținându-se de la discuții și de la vot tocmai fiindcă se aflau în conflict de interese (așa prevede legea) tocmai la unul dintre cele mai importante voturi pe care puteau să le dea în favoarea celor care i-au trimis în consiliul local.

Pentru trecerea acestui punct important pentru toți cetățenii municipiului Câmpia Turzii era nevoie de 13 voturi, din care consilierii PNL (cu o singură abţinere) au votat PENTRU, consilierii PPUSL (cu o singură abținere) au votat PENTRU, consilierii UDMR au votat PENTRU, iar consilierii PSD s-au abținut cu toții! Astfel proiectul a căzut… din păcate. Încă o „reuşită” a grupului PSD Câmpia Turzii.

Dezamăgit de rezultatul votului, repetăm unul foarte important pentru toți cetăţenii Câmpiei Turzii, și conștientizând importanța acestui proiect, Puiu Tot, președintele de ședință a ținut să adauge: “Dorința cetățenilor din Câmpia Turzii este ca să rămână CAA, să nu plece apa cum  a plecat plecat gazul, electrica, finanțele, atunci interesul este ca primăria sa vină în sprijinul populației să sprijine astfel de hotărâri”

Răspunsul la dezamăgirea preşedintelui de ședință a venit de la inițiatorul acestui proiect, în speță din partea celui care și-a dorit cel mai mult ca CAA să rămână în Câmpia Turzii: „Domnule președinte, primăria sprijină astfel de hotărâri, de asta am și inițiat proiectul de hotărâre, acum nu este vina mea că 5 dintre consilierii prezenți azi aici sunt în conflict de interese sau de incompatibilități, rezolvarea problemei nu este la primărie, ci la Consiliul local, trebuie un cvorum de 13 voturi”, a atras atenția și Dorin Lojigan, primarul municipiului Câmpia Turzii, inițiatorul acestui proiect.

Situația prezentată mai sus a fost discutată de mai multe ori în Consiliul local, dar nemulțumirea majoră vine în special de la oamenii din oraș, membrii PSD Câmpia Turzii fiind toți angajați în bloc la cel mai important operator de servicii din zona Turda – Câmpia Turzii.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS