Administraţie

Primăria Câmpia Turzii vine în ajutorul părinților care MUNCESC și nu au posibilitatea de a-și îngriji copiii antepreșcolari

Printr-un proiect inițiat de primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, și care este destinat părinților care MUNCESC și nu au posibilitatea de a-și îngriji copiii antepreșcolari, s-a stabilit un cuantum de 3lei/zi/copil, pentru copiii care frecventează Centrul de Educație Timpurie Antepreșcolară.

La nivelul municipiului Câmpia Turzii funcționează Centrul de Educație Timpurie Antepreșcolară care oferă servicii de îngrijire, supraveghere și educație pentru un număr de 18 copii cu vârste între 2 și 3 ani. Centrul este un serviciu social care vine în sprijinul părinților care MUNCESC (îngroșăm acest cuvânt fiindcă în oraș se cunosc situații hilare în care se primesc sume impresionante pentru nemuncă, sub forma unei indemnizații de creștere a copilului – vezi Petre Pop).

Conform referatului nr. 18806/11.07.2017 privind modul de calcul, costul mediu zilnic pentru un copil în creșă se calculează raportând cheltuielile totale (55.872) la numărul mediu de copii (15), respectiv la numărul de zile lucrătoare din anul 2016 (245 zile) în care a funcționat creșa, rezultând un cost de 15.20 lei/zi de copil.

Dacă până în prezent părinții ai căror copii erau înscriși la creșă plăteau 8 lei/zi de copil, din 2017 aceştia vor plăti doar 3 lei, o sumă de aproape 3 ori mai mică, un ajutor mare venit în favoarea lor. Peste toate aceste beneficii, mai vine o veste bună, şi anume va începe supraetajarea grădiniței Pinochio de pe strada Retezatului, astfel o creșă nouă va lua naștere la Câmpia Turzii.

Diferența de la 3 lei până la 15,20 lei urmează a fi suportată de către primărie, un ajutor mare oferit părinților care MUNCESC, o reducere de aproape 3 ori care se va regăsi în buzunarele acestor părinți.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS