Administraţie

Câmpia Turzii va vota ÎMPOTRIVĂ în AGA a CAA

Miercuri, 9 august, a avut loc o ședință de îndată a Consiliului local Câmpia Turzii, o ședință pentru a mandata reprezetantul Municipiului Câmpia Turzii în ședința Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor de la Compania de Apă Arieș să voteze împotriva desfințării sucursalelor Turda și Câmpia Turzii, împotriva înființării unui punct de lucru în Câmpia Turzii, împotriva înființării unui punct de lucru în Copăceni și împotriva aprobării modificărilor la Actul Constitutiv al societății.

 

Despre ce este vorba?

Prin Hotărârea Adunării generale extraordinare a acționarilor Companiei de Apă Arieș, nr. 1/30 mai 2017, sub semnatura președintelui consiliului de administrație Petre Pop, s-a aprobat DESFIINȚAREA Sucursalei Companiei de Apă Arieș de la Câmpia Turzii.

Adunarea generală a ADI AVA a validat această hotărâre prin emiterea avizului, cu un singur vot împotrivă: al primarului Dorin Lojigan.

Astfel, Petrică Pop (aflat în concediu de paternitate) a fost împuternicit să semneze în numele acționarilor actele necesare pentru DESFINȚAREA ȘI RADIEREA de la Registrul Comerțului.

Din păcate, după ce Câmpia Turzii a fost parasită de Finanțele Publice, de EON Gaz și de Electrica acum, în urma ședinței convocate de Petrică Pop (aflat în concediu de paternitate) CAA se va muta cu totul la Turda, astfel, pentru orice problemă legată de singurul operator de apă și canal din zonă, cetățenii din municipiul Câmpia Turzii vor trebui să bată drumul Turzii.

În urma acestor informații apărute în presă la ora respectivă a venit și un comunicat al CAA pentru a elucida lucrurile:

“Transformarea sucursalei CAA de la Câmpia Turzii în punct de lucru nu aduce modificări în ceea ce privește serviciile oferite utilizatorilor din localitate și împrejurimi. Cetățenii vor beneficia în continuare de toate serviciile oferite de CAA la Câmpia Turzii, la punctul de lucru situat pe str. Andrei Mureșanu nr. 20C, începând de la sesizări, cereri sau avize,până la încasarea facturilor!…” (întregul comunicat poate fi citit accesând linkul: https://www.ziarul21.ro/actualitate/clarificari-privind-transformarea-sucursalei-caa-de-la-campia-turzii-punct-de-lucru/ )

 

Lucrurile însă sunt departe de a fi rezolvate!

Pe 20 iulie, în ședința de Consiliu local s-a dezbătut prelungirea contractului de închiriere a sucursalei CAA de la Câmpia Turzii.

Compania de Apă Arieș a înaintat o cerere către administrația de la Câmpia Turzii în care cerea prelungirea contractului de închiriere a imobilului de pe strada Andrei Mureșanu, unde CAA, sucursala Câmpia Turzii își are birourile și își desfășoară activitatea scutind astfel drumurile pe care oamenii din Câmpia Turzii ar fi nevoiți să le bată la Turda. În acest context, primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a inițiat un proiect de hotărâre pentru prelungirea contractului de închiriere a CAA sucursala Câmpia Turzii.

Însă surpriza a venit în momentul votului. Dacă din cei 19 consilieri locali aleși la Câmpia Turzii au fost prezenți doar 15, 5 nu au putut vota: Puiu Tot (angajat al CAA), Ioan Varodi (nevasta angajată la CAA), Gicu Rece (angajat la CAA), Monica Uioreanu (angajată la CAA) și Lică Gabriel (angajat la CAA), ei abținându-se de la discuții și de la vot tocmai fiindcă se aflau în conflict de interese (așa prevede legea) tocmai la unul dintre cele mai importante voturi pe care puteau să le dea în favoarea celor care i-au trimis în Consiliul local.

Pentru trecerea acestui punct important pentru toți cetățenii municipiului Câmpia Turzii era nevoie de 13 voturi, din care consilierii PNL (cu o singură abţinere) au votat PENTRU, consilierii PPUSL (cu o singură abținere) au votat PENTRU, consilierii UDMR au votat PENTRU, iar consilierii PSD s-au abținut cu toții! Astfel proiectul a căzut… din păcate.

O „reuşită” a grupului PSD Câmpia Turzii, care sunt angajați ai CAA ori ei ori rude ale lor, punând astfel în dificultate tocmai Compania la care lucrează, în urma legii incompatibilității, ei neputând participa la niciun proiect legat de CAA.

 

Importanța convocării ședinței de îndată de miercuri, 9 august!

Convocarea ședinței de îndată a fost explicată de secretarul primăriei Câmpia Turzii: “În data de 16 august are loc o ședință extraordinară a AGA la CAA în care se aduc niște modificări în ceea ce privește actul constitutiv al societății. Așa încât pentru a putea să meargă la această ședință reprezentantul municipiului Câmpia Turzii în AGA trebuie să fie mandat şi să i se spună exact cum să voteze pe cele 4 puncte de pe ordinea de zi ”

 

La ședința de joi, prezent doar un consilier PSD. Suficient însă pentru un nou circ!

La ședința de îndată convocată la primăria Câmpia Turzii au lipsit 4 din 5 consilieri locali PSD (tocmai cei angajați ai CAA) prezența lor fiind inutilă, ei oricum nu puteau participa la dezbatere și la vot. Ați ghicit, consilierul PSD Ionel Isac a pornit circul (inutil): “Eu aș fi vrut să fie inițiatorul aici (n.r. Dorin Lojigan)… iar acum, domnul vice, pică pe dumneata măgăreața”, și-a început circul Ionel Isac.

Consilierul local ar fi vrut să-i spună chiar primarul municipiului ce se întâmplă la CAA. Acesta acuzând că din cauza PNL Câmpia Turzii nu s-a prelungit contractul de închiriere cu CAA pentru spațiul de pe Andrei Mureșan (episodul fiind relatat mai sus pentru informarea corectă a cetățenilor).

Dan Bradu, consilierul local PNL a replicat acid: ”Dacă aveți atâtea nelămuriri, de ce nu l-ați invitat pe președintele consiliului de administrație, Petrică Pop, din câte știu dânsul este în pensie de maternitate, deci avea tot timpul din lume să vină să ne explice lucrurile astea”, a fost replica tânărului consilier local care a continuat: “Apropo de acuzele dumneavoastră că PNL nu a votat proiectul de prelungire a spațiului, noi l-am votat, CAA s-a boicotat singură angajând jumătate din partidul d-voastră acolo, fiind în incompatibilitate de a vota, a fost un boicot!”, spunea Dan Bradu prezentând astfel un adevăr dur pe care PSD Câmpia Turzii încearcă de mult să ascundă gunoiul sub preș, un preș prea umflat care a început să dea pe afară.

Lăsând meciurile politice deoparte, secretarul municipiului Câmpia Turzii a avut un punct de vedere dur la intenția Consiliului de Administrație al CAA  de a transforma sucursala din Câmpia Turzii în punct de lucru: “Vreau să vă atrag atenția că acum vorbesc din punct de vedere al unui simplu cetățean… ce înseamnă desfințarea sucursalei de la Câmpia Turzii și înfințarea unui punct de lucru… concret ne transformă în căruță la autobuzul Turzii”, a fost luarea de poziție a secretarului general al Primăriei Câmpia Turzii, Nicu Ștefan.

Proiectul a trecut, 10 din cei 13 consilieri locali prezenți la ședința de miercuri au votat PENTRU mandatarea reprezentantului municipiului Câmpia Turzii în AGA al CAA să voteze împotrivă la toate articolele de pe ordinea de zi.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS