Administraţie

Contrazis în CL Câmpia Turzii, Adi Mischian vine cu replica (documentat)

După şedinţa extraordinară de marţi, 22 august 2017, consilierul local Adrian Mischian a scris pe pagina sa de facebook următoarele: „Astăzi (marţi – n.r.), 22.08.2017, in calitate de consilier local PMP, am participat la sedinta extraordinara convocata de indata, de primarul Municipiului Campia Turzii. O noua sedinta intre consilierii locali de a se explica situatia de forta  majora sau de maxima urgenta, care a stat la baza convocarii de indata a sedintei, ni s-a transmis faptul ca trebuie adoptata urgent o hotarare de consiliu local, obligatorie pentru a putea intocmi si transmite o cerere de finantare in cadrul apelului de proiecte cu titlul POR/2017/3/3.2/1/7 REGIUNI, apel ce va deveni activ incepand cu data de 20.09.2017.

Personal, am intrebat aparatul de specialitate al primarului de cata vreme se cunoaste de lansarea acestui apel de proiecte si mi s-a raspuns ca de o saptamana. Ca persoana cu experienta in accesarea de fonduri europene, am spus ca, exista, cu siguranta, informatii cu privire la acest apel de proiecte de mai mult timp de o saptamana. Dar am fost contrazis de domnul viceprimar Robert Szabo, cu nonsalanta unui mare specialist (in facebook).

Domnul viceprimar, inainte de a contrazice, ar trebui sa se documenteze, pentru ca dreptatea a fost de partea mea. Astfel, prin Ordinul Ministrului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene nr. 3715/20.07.2017 a fost publicat Ghidul Solicitantului – Conditii specifice de accesare a fondurilor ȋn cadrul apelurilor de proiecte cu numarul POR/2017/3/3.2/1/7 REGIUNI, POR/2017/3/3.2/1/BI ȘI POR/2017/3/3.2/1/ITI, Axa Prioritara 3, Prioritatea de Investitii 4E, Obiectivul specific 3.2  – Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazata pe planurile de mobilitate urbana durabila (exista mai multe surse de informare, una este www.inforegio.ro). Asa ca, d-l viceprimar si persoanele implicate, trebuiau sa stie de acest apel de proiecte de cel putin o luna si nu de o saptamana, timp in care au mai avut loc mai multe sedinte de consiliu local in care putea fi dezbatuta aceasta problema, fara a mai fi nevoie de o sedinta extraordinara. Ca sa nu mai vorbim ca, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional (POR) a publicat in data de 12 aprilie 2017, spre consultare publica, Ghidul Solicitantului la care am facut referire mai sus.

Rugamintea mea pentru d-l viceprimar este ca, data viitoare cand mai contrazice o persoana sa o faca in mod documentat. Si imi permit sa-i fac si o recomandare, ca persoana care de-a lungul timpului am lucrat cu mai multi viceprimari ai localitatii noastre. Sa-si citeasca fisa postului, pentru ca nu sunt convins ca a facut-o pana acum, sa si-o insuseasca si sa se apuce de munca pentru ca este platit din bani publici cu o indemnizatie substantiala (de peste 7.000 leilună)”.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS