Administraţie

Puiu Tot, nemulțumit încă o dată de convocarea unei ședințe extraordinare

Consilierul PPU-SL Câmpia Turzii, Puiu Tot, de meserie avocat, și-a exprimat încă o dată nemulțumirea pentru felul în care administrația de la Câmpia Turzii a ales să convoace ședința extraordinară de marți, 22 august.

Nemulțumirea consilierului local a venit în momentul în care materialul de ședință, unul stufos (peste 100 de pagini (estimare proprie) a fost propus spre analiză și votare, într-un timp foarte scurt, acesta (dar și ceilalți consilieri) neavând timpul necesar să-l pacurgă.

“Domnule președinte, aș dori să mi se explice care-i maxima urgență pentru care a fost convocată această ședință, deoarece se convoacă de îndată!”, a cerut explicații Puiu Tot, consilierul PPU-SL.

Explicația a venit din partea compartimentului juridic din primăria Câmpia Turzii:

“A fost aprobată o hotărăre de consiliu privind planul de mobilitate urbană. Ca şi  componentă a acelui plan de mobilitate urbană era și un serviciu public de transport local. În acest moment se dorește accesarea unor fonduri europene, deci depunerea unui dosar de finanțare, ca și piesă obligatorie este această hotărâre de înfințare a acestui serviciu de transport public local, linia de finanțare se deschide în curând. Existent acestui serviciu public este un criteriu de eligibilitate, iar în situația în care nu depunem dosarul între primii riscăm să pierdem banii”, a fost foarte explicită reprezentanta departamentului juridic din primăria Câmpia Turzii.

“Am înțeles, însă să-mi explice cineva conținutul acestor 100 de pagini”, a continuat Puiu Tot.

Dacă din partea primăriei, prin Cosmin Rotaru nu s-a prezentat un punct de vedere clar, răspunsul a venit din partea inițiatorului acestui proiect: “este un studiu de oportunitate care stabiliște două puncte extrem de importante: 1. Stabilește traseele pe care urmează a se deplasa autobuzele pe care vrem să le achiziționăm în cadrul planului de mobilitate urbană, iar cel de al doilea aspect este recomandarea de înființare a transportului public local și delegarea acestuia către o societate aparținând primăriei Câmpia Turzii” – a fost esența acestor 100 de pagini explicate de Dorin Lojigan, primarul municipiului Câmpia Turzii.

 

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS