Administraţie

S-a aprobat studiul de oportunitate privind înfințarea serviciului public local – un pas mai aproape de o finanțare de peste 7 milioane de euro fonduri europene!

În lungul și greul drum de accesare a unor fonduri europene nerambursabile, actuala administrație de la Câmpia Turzii a inițiat și votat în luna ianuarie a acestui an, “Planul de Mobilitate Urbană Durabilă P.M.U.D a municipiului Câmpia Turzii pentru perioada 2016-2020 – Mobilitate pentru Sănătate” .

Ce este Planul de Mobilitate Urbană Durabilă ?

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) 2016-2026 constituie un document strategic având ca scop rezolvarea nevoilor de mobilitate a persoanelor și a operatorilor economici din oraș și din zonele învecinate, contribuind în același timp la atingerea obiectivelor europene în termeni de eficiență energetică și protecție a mediului.

Care este scopul Planului de Mobilitate Durabilă ?

Scopul PMUD este de a permite dezvoltarea sustenabilă a mobilității de a genera  proiecte care se vor putea implementa prin Programul Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 3.

Într-o intervenție la discuțiile de acest proiect, primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a ținut să sublinieze importanța acestui proiect: “Întocmirea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă cred că este unul dintre cele mai benefice proiecte de hotărâre care s-au aprobat. Acest proiect ne va da posibiliatea de a atrage fonduri europene, care sunt necesare pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere”, explica în luna ianuarie, Dorin Lojigan, primarul municipiului Câmpia Turzii.

Au trecut 6 luni în care s-a lucrat continuu, a mai rămas mai puțin de o lună în care se poate depune dosarul, miza peste 7 milioane de euro!

Înfințarea unui serviciu de transport public local prin curse regulate la nivelul municipiului Câmpia Turzii este unul dintre punctele esențiale în eligibilitatea proiectului European care urmează a fi depus spre finanțare în condițiile în care în Câmpia Turzii nu există un serviciu de transport public local, în prezent transportul în comun fiind asigurat de către SC Tours Claus care însă acționează la nivel interurban.

În acest sens, marți, 22 august, a fost convocată o ședință extraordinară a Consiliului local Câmpia Turzii, pentru aprobarea acestui studiu de oportunitate privind  înfințarea serviciului public local, serviciu esenţial în eligibilitatea dosarului de finanțare.

Din păcate au fost 2 voturi ÎMPOTRIVĂ! PSD-istul Ionel Isac și PPU-SL-istul Puiu Tot au ales să voteze împotriva acestui proiect, însă ceilalți consilieri au votat PENTRU, astfel proiectul a trecut.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS