<
Administraţie

Dragnea şi Tudose aruncă economia în aer

PSD a aruncat în aer joi toate firmele, mari şi mici, cu un program de guvernare complet nou în privinţa fiscalităţii. Taxe şi impozite noi, aberaţii fiscale şi legislative, schimbarea din temelii a politicii fiscale, cvasi-naţionalizarea pensiilor private, presupuse facilităţi cu zero sustenabilitate-toate apar de-a valma în documentul trimis Parlamentului şi despre care nici măcar Tăriceanu nu ştia nimic. Fără o minimă dezbatere, fără consultare cu mediul de afaceri, ideile neo-comuniste ale artizanilor Florin Georgescu şi Gheorghe Gherghina, plus Valcov, asumate fără discernămînt de un Dragnea inept economic, riscă să provoace implozia economică a României.

 

Totul s-a petrecut noaptea. Noaptea, ca hoţii. Au schimbat programul de guvernare cel sfînt, pentru nerespectarea căruia Dragnea şi PSD îl răsturnaseră pe Grindeanu, şi l-au înlocuit cu un program care prevede o revoluţie fiscală.

 

Nu întîmplător leul se depreciază puternic acum, iar Bursa de Valori Bucureşti scade accelerat.

 

Iată cîteva dintre schimbările majore propuse pe neve de gaşca Dragnea&Tudose:

 

-introducerea impozitului pe venit (în 3 trepte) pentru firme, în locul impozitului pe profit

-cvasi-naţionalizarea pilonului 2 (privat) de pensii

-introducerea din 2018 a impozitului pe venitul global pentru persoanele fizice, dublat de depunerea declaraţiilor de patrimoniu (adică statul va şti averea fiecărui român)

-creşterea salariului minim la 2.000 de lei în 2018

-inventarea taxei de solidaritate pentru românii cu venituri peste 14.500 de lei

-taxa suplimentară pentru produse nocive sănătăţii (nu ştim care sunt acelea)

-restrîngerea dreptului cetăţenilor de a-şi deschide firme dacă au 2 insolvente la activ

-impozit suplimentar de cel puţin 20% asupra profiturilor obţinute din extracţia de resurse naturale şi neprelucrate în România

-Firmele vor fi obligate să plătească contribuţia pentru pensii şi sănătate la nivelul salariului minim pentru toţi salariaţii, inclusiv pentru cei cu timp parţial de lucru şi cei cu plata în acord

 

Practic, guvernul PSD schimbă din temelii politica fiscală a statului, renunţă la cota unică şi pune o presiune uriaşă pe un ANAF oricum aproape nefuncţional.

 

Totul, pe fondul aplicării din 2018 a noii legi a salarizării bugetarilor, şi ea cu un impact major asupra bugetului.

 

Nu avem niciun studiu de impact pentru măsurile care urmează să fie luate în jumătate de an. Nu avem nicio estimare a efectelor asupra mediului de afaceri şi asupra angajaţilor.

 

E o revoluţie fiscală în orb ce dovedeşte disperarea lui Dragnea, care vede că pomenile electorale din programul iniţial de guvernare nu pot fi livrate. Şi are nevoie de bani. Aşa că face experimente pe viu asupra mediului de afaceri.

 

Programul fiscal al guvernului Tudose e un pericol public. Se recunosc în multe dintre aceste măsuri anti-piaţă ideile lui Florin Georgescu, cel care încercase să i le vîre pe gît şi premierului Ponta în 2012-2013. Ponta i-a rezistat atunci, Dragnea, disperat că-i fuge guvernarea de sub picioare, i le aplică acum.

 

România se duce în viteză spre un zid dur. Cred că suntem în faţa unui proiect iresponsabil cum nu am mai văzut din mandatul lui Tăriceanu. Cine tace acum în faţa abuzurilor lui Dragnea, e complice cu el. E timpul că Opoziţia şi preşedintele Iohannis să-şi amintească de ce au primit voturile cetăţenilor.

(sursa: hotnews)

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS