Administraţie

Peste 3 miliarde lei vechi vin de la guvern către Aiton!

Extinderea rețelei de apă și modernizarea unui tronson de drum județean, lung de 5 kilometri, ce face legătura cu satul Gheorgheni,a transformat Aitonul într-o destinație preferată a celor care locuiesc în Cluj și nu numai, iar distanța mică de capitala de județ și lucrările în infrastructură din comună au determinnat creșterea prețului terenurilor și a locuințelor din Aiton.

”Prețul terenurilor a crescut de la 5 la 15 euro metrul pătrat, iar anul trecut aproximativ 25 de familii din Cluj-Napoca și-au cumpărat case în Aiton”, a precizat primarul comunei, Nicolae Făgădar. Acesta a mai adăugat că, în acest an, o casă cu pereți din lemn, tencuiți, s-a vândut cu 59 de mii de euro.

Dacă bugetul comunei Aiton permite, se vor extinde rețelele de iluminat public și de supraveghere video, atât în Aiton, satul reședință de comună, cât și în Rediu. Din bugetul comunal, cifrat la 890 de mii de lei în anul 2017, se vor cheltui 40 de mii de lei pentru amenajarea unui parc în centrul satului Aiton, însă primarul frumoasei comune clujene nu s-a mulțumit cu atât. Nicolae Făgădar a primit sprijinul unei organizații neguvernamentale din Norvegia care finanțează, cu 8 mii de euro, lucrările de amenajare a unei săli de mese, a unei bucătării și a altor spații necesare desfășurării, în bune condiții, a activității de after-school la școala din Aiton.

Peste toate aceste investiții, Nicolae Făgădar, primarul comunei Aiton, a intreprins un amplu proiect de atragere de fonduri de la Guvernul României prin Programului Național de Dezvoltare Locală, proiectele fiind dotarea cu aparatură medicală a dispensarului uman, ce dispune de un apartament cu patru camere și de un cabinet stomatologic, precum și asfaltarea a patru kilometri de drum comunal.

Suma la care se ridică investițiile solicitate de la Guvernul României depășesc 3 miliarde lei vechi, însă cu o documentație excelentă și dornic de muncă administrația de la Aiton a reușit atragerea acestor fonduri.

Astfel, prin programul PNDL, către comuna Aiton vor veni 117.000 lei pentru Dispensarul Uman din comună și peste 3 miliarde de lei vechi pentru modernizarea străzilor din comună.

“După  atragerea acestor investiții și în special după demararea lucrărilor în infrastructură și modernizare a comunei, cu siguranță mai mulți orășeni  vor alege să locuiască la Aiton”, a declarat pentru Ziarul 21, Nicolae Făgădar, primarul comunei Aiton.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS