<
Administraţie

Primarul Dorin Lojigan, viceprimarul Robert Szabo și cinci consilieri locali, prezenți la Mohacs, Ungaria

În perioada 19-22 mai 2017, o delegaţie oficială a Municipiului Câmpia Turzii, formată din primarul Dorin Nicolae LOJIGAN, viceprimarul Ròbert István SZABÓ şi 5 consilieri locali a fost prezentă la Mohacs, onorând invitaţia partenerilor din Ungaria, de a participa la sărbătoarea oraşului “Sfântului Ioan de Nepomuk”.

Cu această ocazie municipalitatea din Mohacs a sărbătorit împlinirea a 25 de ani de înfrăţire cu oraşul Wattrelos-Franţa, 45 de ani de relaţii internaţionale cu Beli Manastir-Croaţia, 30 de ani de colaborare a oraşelor înfrăţite cu Besheim din Germania, 9 ani cu oraşul Beykoz din Turcia şi 20 de ani de colaborare între comunitatea maghiară din Câmpia Turzii şi Mohacs: Cercul de prietenie Aranyosgyeres- Mohacs.

În cadrul unei recepţii oficiale, edilii municipiului Câmpia Turzii, s-au întâlnit cu primarul din Mohacs, domnul Szeko Jozsef. Mesajul transmis de primarul Dorin Nicolae Lojigan a fost unul de deplină deschidere privind continuarea dezvoltării relaţiilor de cooperare internaţională prin intermediul proiectelor de twinning, având ca bază prietenia şi experienţa dintre comunităţile celor două oraşe.

 

Delegaţia de la Câmpia Turzii a avut discuţii cu privire la continuarea relaţiilor de înfrăţire dintre cele două municipalităţi pe line inter-culturală, subliniind faptul că de ambele părţi se doreşte dezvoltarea relaţiilor între agentii economici din cele două oraşe, prin intermediul Centrului Zonal de Afaceri Câmpia Turzii şi Mohacs.

 

Cu această ocazie, municipalitatea din Mohacs a subliniat faptul că relaţiile de colaborare dintre comunitatea maghiară şi cea română s-au dezvoltat şi s-au ridicat la un nivel superior. Din acest motiv, atât Mohacs, cât şi Câmpia Turzii şi-au propus şi au stabilit ca relaţiile de colaborare viitoare să se concentreze şi pe cooperarea economică a celor două localităţi prin accesarea unor proiecte comune cu finanţare externă.

 

Un exemplu în acest sens îl reprezintă proiectul “Oraşe vivante” pe care Primăria municipiului Câmpia Turzii l-a depus în parteneriat cu municipalitatea din localitatea Mohasc în luna martie a acestui an şi care se află în evaluarea Fundaţiei “Lebendige Stadt”.Aceasta a lansat un apel pentru oraşele înfrăţite în vederea acordării Premiului Fundaţiei pe anul 2017.

 

 

Primarul oraşului Mohacs, Szeko Jozsef a apreciat shimbarea de atitudine a administraţiei locale de la Câmpia Turzii, argumentând în plen, că împreună cu noii edili ai municipiului se pot construi proiecte frumoase şi durabile pe mai multe ramuri, sugerând că ar fi benefic schimbul de experienţă între cele două administraţii locale.

 

 

 

 

 

 

 

DIRECŢIA RELAŢII CU COMUNITATEA

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS