<
Administraţie

Tarife noi pentru colectarea deșeurilor la Campania de Salubritate Câmpia Turzii

Tarifele practicate de către Compania de Salubritate Câmpia Turzii nu au mai fost modificate din anul 2012, luna noiembrie. De atunci tariful pentru serviciul de colectare, transport și depozitare a deșeurilor era urmatorul: 6,55 lei/lună pentru persoanele fizice și de 74.90 lei/mc pentru persoanele juridice.

 În justificarea celor de la Compania de Salubritate Câmpia Turzii, se precizează motivul majorării tarifelor de colectare, transport și depozitare a deșeurilor. Creșterea cheltuielilor de depozitare în rampă, generate de închiderea definitivă a depozitului de la Câmpia Turzii, prin creșterea tarifelor de depozitare și costurile privind transportul la un depozit conform. Creșterea salariului minim pe economie și creșterea tarifului asigurarilor RCA a autovehiculelor, au fost motivale pentru majorarea tarifelor.

În momentul închideri depozitului de deșeuri de la Câmpia Turzii au apărut cheltuieli suplimentare generate de tariful de depozitare a deșeurilor la un depozit conform, precum și de transportul acestora. Astfel, s-a încheiat contractul cu societatea RDE Harghita pentru depozitarea la depozitul din Odorheiu Secuiesc. Tariful de depozitare practicat de societatea RDE Harghita este de 81 RON/tonă. Cheltuielile de transport dus-întors până la depozitul conform sunt de 4 RON/km pe o distanță de 380 de km/cursă. Ținând cont de faptul că în anul 2012 societatea nu s-a confruntat cu astfel de probleme, oarecum era normal să majoreze tarifele. O alta cauză care i-a împins la majorarea acestor tarife a fost creșterea salariului minim pe economie. Dacă în anul 2012 salariul minim era de 700 lei, iată că în 2018 salariul minim este de 1900 lei.

Cât de mare este majorarea?

Practic este o majorare cu 2,55 lei/lună pentru persoanele fizice, de la 6,57 lei/persoană/lună la 9,12 lei în condițiile în care de acest serviciu se beneficiază în fiecare zi și o majorare de 7.85 lei la persoanele juridice de la 74,90 lei/mc, la 82,75 lei/mc.

Care sunt tarifele în orașul vecin?

În vederea asigurarii salubrizarii municipiului Turda si pentru protectia mediului si sanatatii populatiei, operatorii serviciului de salubrizare au obligatia sa asigure colectarea, transportul și depozitarea in vederea eliminarii deseurilor provenite de la toti producatorii de deseuri, persoane fizice si juridice care locuiesc sau desfășoara activitati pe teritoriul administrativ al municipiului.

 

Tarifele actuale practicate de operatorul de servicii conform HCL nr. 59/2017 sunt:

  • Persoane fizice: 9,58 lei/persoana/lună.
  • Persoane juridice 45,98 lei/mc.
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS