campanie campanie
Administraţie

Ultima ședință de Consiliul local de la Câmpia Turzii, o nouă ocazie de circ ieftin marca Isac

Joi, 26 octombrie 2017, Consiliul local al municipiului Câmpia Turzii a fost convocat în ședință ordinară, o ședință care cuprindea și unul dintre cele mai importante puncte din acest mandat și anume însușirea Protocolului de colaborare încheiat între Instituția Prefectului Județului Cluj,  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj şi Municipiul Câmpia Turzii, prin care se propunea aprobarea constituirii unui drept de administrare pe perioadă nedeterminată în favoarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, a imobilului situat în Câmpia Turzii, str. George Coșbuc (incubatorul de afaceri).

Protocolul a fost prezentat într-o conferință de presă anterioară ședinței, de către Dorin Lojigan care a înștiințat ceea ce a însemnat o muncă intensă, drumuri multe, dar și negocieri la cel mai înalt nivel, unde atât Dorin Lojigan (PNL), cât și prefectul județului Cluj, Ioan Aurel Cherecheş (PSD) au reușit să se pună la o masă și să muncească împreună pentru locuitorii municipiului Câmpia Turzii (dar și a unui areal de peste 100.000 de locuitori luând în considerare toate comunele limitrofe care vor beneficia și ele de serviciul de cazier, pașapoarte, permise și înmatriculări auto).

“Îl felicit public pe prefectul județului Cluj, Ioan Aurel Cherecheş, care deși este membru PSD, am găsit la el toată deschiderea și susținerea pentru un asemenea demers de care vor beneficia oamenii din zona noastră”, trăgea concluzia Dorin Lojigan, primarul municipiului Câmpia Turzii.

Tot în conferința de presă mai sus amintită, primarul municipiului Câmpia Turzii a menționat faptul că a chemat la el toți liderii partidelor politice și că au înteles cu toții importanța unui asemenea proiect, iar ei și-au manifestat susținerea (susținere care s-ar traduce că vor vota proiectul).

Imediat după conferința de presă, toată Câmpia Turzii vorbea de „lovitura” dată de Dorin Lojigan, apariția în presă a știrii că la Câmpia Turzii se vor face caziere, pașapoarte, permise și înmatriculări auto a făcut ca pe lângă Câmpia Turzii să vorbească și Turda, dar și comunele limitrofe de realizarea administraţiei Lojigan.

Simțind avântul luat de Lojigan, în culisele politicii au început să fie trimise săgeți, culmea, doar de o parte a opoziției, totul culminând în ședința de joi.

 

Ce s-a întâmplat joi, 26 octombrie?

Ajuns la punctul în care consilierii locali trebuiau să-și dea acordul pentru însușirea Protocolului de colaborare încheiat între Instituția Prefectului Județului Cluj, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj şi Municipiul Câmpia Turzii, același Isac (a câta oară?) a pus la îndoială protocolul la care au lucrat specialiștii aparatului de specialitate al primăriei municipiului Câmpia Turzii, specialiști ai Inspectoratului de Poliție al județului Cluj, și specialiști ai Instituției Prefectului Județului Cluj – adică oamenii care controlează legalitatea actelor și funcționării administrațiilor publice locale așa cum a subliniat Nicu Ștefan, secretarul primăriei Câmpia Turzii, uimit de speța ridicată de consilierul PSD.

“Domnule (Isac) pe lângă faptul că nu cunoașteți legea veniți aici să vă bateți joc de un proiect de hotărâre la care administrația locală muncește de un an de zile. Este grav că dumneavoastră veniți să vă bateți joc de o astfel de muncă intensă, finalizată prin semnarea unui protocol care va aduce unul dintre cele mai mari beneficii pentru locuitorii din Câmpia Turzii și nu numai, pentru toate comunele din zonă, cât și pentru Turda. Sunt suficiente demersurile pe care le faceți la tot felul de instituții ale statului pentru a nu se pune în practică acest protocol, însă eu vă spun că indiferent ce veți face acest protocol se va realiza. Pentru că pe acest protocol a semnat reprezentantul guvernului în teritoriu, respectiv prefectul județului Cluj, Ioan Aurel Cherecheș, pe care-l felicit, i-am spus-o și personal, pentru că deși provine dintr-o altă formațiune politică față de Dorin Lojigan, cu toate acestea a înțeles că încheierea unui astfel de protocol este în beneficiul cetățeanului, lucru pe care trebuie să-l facă ca om apolitic, cum este, așa cum zice legea!”, a reacționat Dorin Lojigan la aberațiile lui Isac.

“Pe mine nu mă interesează că-i prefectul, că-i șeful inspectoratului…”, a venit răspunsul lui Isac care în continuare nu a putut întelege câteva elemente esențiale din documentația prezentată în fața consilierilor: “Domnule, din protocol nu reiese ce se întâmplă cu poliția națională”, a fost declarația consilierului PSD, Ionel Isac, care a stârnit zâmbete ironice în Consiliul local.

Replica a venit din partea mai tinerei consilier local Georgiana Sima care i-a explicat consilierului Isac: “Mi se pare o aberație ceea ce s-a petrecut, aici scrie clar: Părțile stabilesc de comun acord, în vederea desfășurării corespunzătoare a activităților de către structurile Inspectoratului de Poliție Județean Cluj (structuri care există deja în Câmpia Turzii) și înființarea la nivelul municipiului Câmpia Turzii a unui punct de lucru Permise și înmatriculări, a unui punct de lucru eliberare pașapoarte și a unui ghișeu eliberare cazier”, concluzia Georgianei Sima fiind că nu poți înființa ceva ce deja există! (fiind vorba de Poliția Câmpia Turzii).

Discuții prelungite mai bine de 30 de minute pentru ca Isac să se abțină de la vot, la un proiect care va aduce beneficii atât locuitorilor municipiului Câmpia Turzii, cât și comunelor limitrofe, ba chiar și a municipiului Turda.

Până la sfârșitul anului, Poliția Câmpia Turzii va avea casă nouă, iar Câmpia Turzii va avea serviciu de cazier, de pașapoarte, de permise și înmatriculări auto.

“Vă mulțumesc la aproape toți consilierii locali că ați avut curajul să votați un astfel de proiect”, a menţionat Dorin Lojigan, un proiect de care vor beneficia peste 100.000 de oameni.

 

Punctul diverse a atins limita bunului simț, președintele de ședință total depășit!

Dacă în urmă cu ceva timp cu toții am fost martori la un atac la persoană, prin care Dorin Lojigan era murdărit în Consiliul local printr-o scrisoare trimisă de Isac pentru a fi citită de președintele ședinței (Puiu Tot – la vremea respectivă), din păcate am fost martori la un nou episod de atac la persoană, în care președintele de ședință a ales să nu intervină (“sprijinind” astfel circul) când un cetățean a luat cuvântul doar pentru a-și exprima niște frustări politice și pentru a ataca în mod nejustificat un angajat al primăriei Câmpia Turzii.

Este necesat un regulament de funcționare a ședințelor de Consiliul local, astfel încât să nu mai avem parte de astfel de circuri sau pierderi de vreme gen luările de cuvânt ale unor personaje despre care preferăm să nu ne pronunțăm.  În fond e vorba de Consiliul local, forumul decizional principal al muncipiului Câmpia Turzii.

 

MuieLojigan MuieGicu MuieMischian
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS