<
Actualitate

Alocațiile se vor dubla

Legea care DUBLEAZĂ alocațiile a fost promulgată de Președintele Iohannis: Ce sume se vor primi de acum
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, 14 ianuarie, decretul pentru promulgarea legii care vadubla alocațiile pentru copii.

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Klaus Iohannis declara în 9 ianuarie că la acest moment nu are de gând să refuze promulgarea acestei legi. „E încă în analiză, aștept precizări de la Guvern, pentru că sumele nu sunt prevăzute în buget”, spunea şeful statului.Camera Deputaţilor a votat, în 18 decembrie, decizional, iniţiativa legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani.

Astfel, alocațiile vor fi în cuantum de:a) 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;

c) 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

sursa: digi24.ro

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS