Actualitate

Am demarat astăzi proiectul “Viața în grădina verde” – în cadrul programului “Creștem Grădinescu” la Școala Gimnazială “Mihai Viteazul”!

Alături de inițiatoarea proiectului in valoare de 10.000 euro, Marta Pazsonyi, de o echipă frumoasă de profesori si elevi ai școlii mai sus amintite, am încărcat primele roabe de pamant, pornind de la care, în scurt timp spațiul verde aferent școlii va căpăta o nouă față. Este un proiect despre grădini urbane și despre comunitate, despre oameni și natură. Este despre hrană și trai sustenabil în mediul urban, despre educație, implicare, voluntariat și oameni deosebiți.


Proiectul constă în amenajarea unui spațiu de grădină urbană în curtea școlii, cu straturi de legume, flori și plante aromate, sală de curs în aer liber, spațiu de recreere, hotel de insecte, seră, toate realizate cu scop educativ. Activitățile din proiect înseamnă o serie de ateliere tematice, vizite în arii protejate și la producători, seminarii cu invitați și muncă de grădinărit ce îi va avea ca beneficiari în primul rând pe elevii școlii, dar și comunitatea locală.
Felicitări tuturor!

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS