Actualitate

Amendă de 60.000 lei în urma incendiului de la Pata Rât

A fost demarat un control la Pata Rât, efectuat de Garda Națională de Mediu, în urma incendiului izbucnit săptămâna trecută, din care s-a constatat că nu au fost respectate prevederile din autorizația de mediu și faptul că există depășiri ale concentrațiilor de amoniu, dioxid de azot și dioxid de sulf, fiind aplicată o amendă în valoare de 60.000 lei.

„În perioada 5-6 octombrie 2017, Garda Naţională de Mediu-Comisariatul Judeţean Cluj a efectuat un control pe platforma respectivă, în timpul căruia s-a constatat că nu au fost respectate prevederile din autorizaţia de mediu.

Precizăm că laboratorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Cluj a prelevat probe de aer- imisii- fiind emis un raport de încercare din care se constată depăşirea CMA (concentraţia maximă admisă) la indicatorii, amoniu, dioxid de azot şi dioxid de sulf, în unul din punctele de prelevare. În consecinţă, Garda Națională de mediu a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 60.000 lei”, se arată într-un comunicat remis presei.

Totodată, au fost impuse măsuri de remediere cu termene de realizare, respectiv: împrejmuirea totală a amplasamentului, gestionarea levigatului generat prin eliminare/valorificare prin operatori autorizaţi, desfiinţarea depozitărilor de deşeuri din afară amplasamentului, interzicerea descărcării depozitarii şi eliminării de deşeuri lichide/levigat/alte tipuri de deşeuri în afara instalaţiilor/spatiilor autorizate în acest sens (staţii de tratare/epurare/depozite autorizate), precum şi abandonarea deşeurilor de orice fel.

Cauzele izbucnirii incendiului nu au fost încă determinate, ancheta ISU Cluj fiind încă în curs de desfăşurare.

Sursa: Ziua de Cluj

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS