Educaţie

ERASMUS+ VET la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu”, Câmpia Turzii

În perioada 2017-2018 se va derula la Colegiul tehnic „Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii proiectul Formare profesională europeană, din cadrul programului Erasmus + VET. Erasmus+ oferă oportunităti pentru elevii din invătămantul vocațional (școli profesionale, licee și școli postliceale) și pentru ucenici de a se forma profesional și de a dobândi experientă la locul de muncă, experientă care să le permită de asemenea dezvoltarea de noi abilităti și competențe de comunicare într-o limbă străină.

 

Stagiile de formare profesională în altă tară imbunătătesc procesul de tranziție de la educație și formare către piață muncii consolidând în același timp cooperarea europeană în domeniul educației și formării profesionale. În prezentul proiect, 28 de elevi de la specializările mecanică și electromecanică din clasele a XII-a și a XI-a vor efectua stagii de practică de două săptămâni la agenți economici din Țara Galilor și Germania.

 

Principalul obiectiv al proiectului este promovarea învățării bazate pe muncă. Calitatea și eficiența procesului de invătămant se va îndrepta spre latura aplicativă, creativă și practică a cunoștințelor dobândite, punându-se accentul pe învățarea prin muncă în Centrele de ucenicie de la partenerii din Germania (AKKL) și Marea Britanie (GLLM), unde elevii vor lucra pe comenzi reale, comisionate de agenții economici din zona acestor centre, munca fiind supervizată de maiștrii instructori din sistemul dual german și galez.

 

Astfel, ținerii formați se vor integra mai ușor în piața dinamică a forței de muncă în ţară și la nivel european, în proiectul nostru în Germania și Marea Britanie, sau vor accesa rutele academice. Experiența sistemului de învățământ vocațional galez și german este recunoscută la nivel european, astfel elevii de la CTVUCT vor avea șansa să se perfecționeze în specializarea lor, să își îmbunătățească cunoștințele de limba engleză și să cunoască alte culturi. În urma efectuării stagiului de practică, elevii vor primi un certificat European Mobility care le va facilita găsirea un loc de muncă în orice țara din Uniunea Europeană.

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS