Actualitate

Apel umanitar! Alex, un copilaș de 1 an și 8 luni din Turda, are nevoie de noi

Ziarul 21 este din nou alături de cei aflați în suferință. Astăzi vrem să vă prezentăm povestea de viață a lui Alex, un băiețel de 1 an și 8 luni care a primit o grea încercare de la viață. După multe investigații, încă de la vârsta de 6 luni, doctorii i-au pus un diagnostic destul de greu: „Retard în achiziții motorii și hipotonie musculară generalizată”. Practic, micuțul Alex nu putea sta în fund, nu își putea ține capul drept, nu își putea desfășura activitatea zilnică. După primele ședințe, rezultatele au început să apară și Alex se îndreaptă spre rezultate bune. Însă tratamentul și terapiile costă și sunt peste puterile tinerilor părinți.

La început, părinții, oameni simpli și modești, au apelat la prieteni, cunoștințe, asociații și firme pentru sprijin financiar. Au primit ajutor și le mulțumesc celor care i-au ajutat, însă mai au nevoie de încă aproximativ 4000 de euro

Nu au posibilitatea financiară pentru a-l duce pe micuțul Alex la recuperări, la un centru pediatric din Alba Iulia. 2800 lei costă o sesiune de terapie pentru micuțul Alex, o sesiune de terapie care se întinde pe parcursul a două săptămâni. Din spusele mamei, Alex ar mai avea nevoie de 6 ședințe, deci un calcul simplu ne duce la suma de 16800 lei. Nu este o suma gigant și cred cu tărie că acești bani se pot aduna pentru Alex și l-ar ajuta în progresului lui, să devină cu copil normal.

Mai jos, povestea spusă de mama lui Alex, pe detaliu:

„Cer ajutor și sprijin persoanelor care vor să ne susțină ! ALEX în vârstă de 1 an și 8 luni a fost diacnosticat cu RETARD ÎN ACHIZIȚIILE MOTORII, O HIPOTONIE MUSCULARĂ GENERALIZATĂ+ELEMENTE DE AUTISM  (musculatura lui este slab dezvoltată ceea ce l-a împiedicat în dezvoltarea achizițiilor motorii pe care ar trebuii să le aibe un copil de vârsta lui Alex). Am făcut investigațiile necesare să vedem cauza acestor diagnosticuri dar nu s-a descoperit nimic care să ne inducă spre o cauză anume iar RMN-ul a ieșit bun.

Am început procesul de recuperare KINETOTERAPIE și TERAPIE VOJTA care ne-a ajutat puțin de la vârsta de 8 luni la Spitalul de Neurologie Cluj și acasă, contra cost, ne facea doamna Anamaria Badea careia îi mulțumim pentru că am progresat în achizițiile lui Alex. Au fost progrese majore și m-am informat cu ce fel de terapii l-am putea ajuta mult mai bine astfel încât să nu fie cu mult mai multe luni în urma cu achizițiile (8 luni de întarziere în achiziții). Dar totuși la vârsta de 1 an și o lună, cu totul că începusem terapiile de la 8 luni, vojta și kinetoterapia, Alex nu se ridica în fund singur, nu există nici un fel de deplasare, târâre sau patrupedie, și nici nu se punea problema să fie posturat în picioare pentru că nu avea echilibru. Am descoperit Centrul de Recuperare Maria Beatrice din Alba Iulia unde am fost pentru prima dată la vârsta de 1 an și o lună și am fost plăcut impresionat de personal și de serviciile lor iar după o serie de 2 săptămâni de terapii în care Alex a facut KINETOTERAPIE, HIDROTERAPIE, PSIHO-ERGO, MECANOTERAPIE, MASAJ, VOJTA, BALANCE-SUIT ȘI INTEGRARE SENZORIALA a progresat și a răspuns foarte bine terapiilor făcute, pentru că a ajuns să facă un prim pas important în procesul lui de recuperare (la vârsta de 1 an și o lună a ajuns să se ridice singur în pozitia șezut de pe spate, iar acest lucru ne-a incurajat să mergem în continuare la acest centru de recuperare). Alex a continuat terapiile și se îndreaptă cu pași mici spre rezultate spectaculoase. În 6 luni de terapii a recuperat mult din achiziții iar în momentul de față a ajuns să stea în picioare pentru câteva secunde dar pentru ca el să se recupereze în totalitate, am mai avea 6 luni de muncă.

Alex are bunăvoința și muncește mult la terapii și a progresat foarte bine în achizițiile lui dar cu toate acestea, pentru a se recupera în totalitate, am mai avea nevoie de încă 6 luni de terapii iar terapia pentru 2 săptămâni costă 2800 lei fără alte costuri.

Până în momentul de față am dus aceste terapii pe parcursul a 6 luni cu ajutorul rudelor, prietenilor și persoanelor care ne-au cunoscut cazul și au vrut să îl ajute pe Alex. Am primit donații de la Biserica dintre Români, de la Fundația Rațiu și Salina Turda care ne-au achitat câte un contract de sponsorizare, dar am mai avea nevoie pentru acest an ca să îl ducem la bun sfârșit de încă 6 luni de terapii și sperăm să le putem duce la bun sfârșit cu bine cu ajutorul oamenilor care v-or să îl susțină   pe Alex în procesul lui de recuperare.

Avem acte doveditoare, poze, filmulețe cu procesul lui Alex de recuperare!”

Așadar, orice distribuire, orice promovare a acestui articol este înspre folosul lui Alex.

*
1 comentariu

1 comentariu

  1. Iulia

    25 mai 2019 la 21:58

    La Centrul Sf. Irina din Turda baietelul poate beneficia gratuit de kinetoterapie, fizioterapie, masaj, logopedie si psihopedagogie.

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS