<
Actualitate

Apel Umanitar! Împreună putem ajuta ca Patric să umble pentru prima dată

Am intrat în postul Nașterii Domnului, moment ce anunță apropierea Crăciunului. Ca în fiecare an, Ziarul 21 pune la cale premiile “Moș 21”, însă incertitudinea dată de pandemia care a cuprins țara ne-a făcut să renunțăm la premiile oferite cititorilor. Însă nu de tot, defapt doar schimbăm contextul.

La urechile noastre a ajuns povestea tulburătoare a lui Vasari Patric, un copilaș de numai 7 ani din comuna Mihai Viteazu care la 6 luni, în urma administrării unui vaccin,a rămas semi paralizat. Nu am stat mult pe gânduri și ne-am hotărât ca noi, Ziarul 21, împreună cu dumneavoastră, dragi cititori, să demarăm încă o dată o campanie umanitară, pentru a-l ajuta pe Patric să umble pentru prima dată în viața lui! Vom fi împreună “Moș 21” pentru Patric!

 

Povestea lui Patric

Echipa Ziarului 21 s-a urcat astfel în mașini și ne-am deplasat la Mihai Viteazu pentru a afla povestea lui Patric.

Mama acestuia, o tânără care de 7 ani își îngrijește copilașul exemplar, ne aștepta cu sufletul la gură. Patric este practic dependent de ajutorul mamei. Tatăl lui era la muncă, muncește zi și noapte pentru a putea acoperi cheltuielile imense ale tratamentului și medicamentelor.

Patric s-a născut sănătos, a fost puternic, era un bebeluș normal, fără să știe nimeni ce va urma. La vârsta de 6 luni, mama acestuia a mers la medic pentru a-i face vaccinul obligatoriu, așa cum fac toți părinții. Nimic deosebit până aici …însă după o perioadă, mama lui a observat că Patric nu-și mai ținea capul stabil…parcă nu mai avea putere. Un lucru îngrijorător pentru o tânără mamă, astfel că împreună cu Patric s-a îndreptat din nou spre medic pentru a afla din ce cauză copilașul nu-și mai poate ține capul sus. Medicul care i-a făcut vaccinul s-a pensionat la puțin timp astfel că nu a mai fost de găsit. Așa se face că Laura, mama lui Patric, s-a orientatspre alte cabinete medicale și alți medici. La primul consult i s-a spus că, copilul este „leneș” dar o să-și revină, alți medici au dat vina pe lipsa de fier, iar așa se face că, copilul a început la recomandarea medicului un tratament cu fier, însă timpul trecea iar Patric nu se ridica de pe pat.

Patric este un copil normal, are șimțuri și oferă o dragoste imensă mamei sale, de care este depedent. Fiind ziua lui, pe data de 13 Noiembrie, noi, Ziarul 21, i-am dus un tort, iar Patric deși nu poate vorbi s-a bucurat ca un copil de 7 ani. I-am văzut bucuria și dragostea din ochi …nu o putea exprima dar am putut-o simți.

Șanse de vindecare

Tot de la mama lui Patric am aflat că au fost medici care i-au dat șanse de vindecare. Ce veste mai minunată poate să audă o mamă pentru copilul ei care la vârsta de 7 ani este imobilizat pe pat?

Acesta a urmat un tratament de fizioterapie, un tratament medicamentos și un regim strict. Din păcate el singur nu poate mesteca astfel că toată mâncarea îi este „pasată” de mamă. În urma acestui tratament s-au văzut căteva îmbunătățiri. Însă costul imens dar și pandemia care a lovit România în luna Martie au făcut ca toate acestea să se oprească.

 

Ce înseamnă tratamentul lui Patric?

Laura, mama lui Patric ne-a deschis un sertar din bucătărie care era plin de medicamente…toate pentru copilaș. Din păcate aceste medicamente nu sunt compensate. Din salariul tatălui și ajutorul de îngrijire al mamei se cumpără aceste medicamente. Tratamentul unei ședințe de fizioterapie de asemenea, costă, iar Patric are nevoie de cel puțin trei ședințe pe săptămână. Regimul alimentar este unul bazat pe alimente bogate în fier, care de asemenea costă.

 

O zi din viața lui Patric

Patric se trezește de dimineață. Fiind depedent de mama sa, practic nu poate să zică dacă îl doare ceva, dacă îi este foame sau sete. Mâncarea îi este „pasată” de către mama sa. Micul dejun durează cam o oră și 30 de minute, nu pentru că mânâncă mult ci din cauza faptului că nu poate mesteca. Apoi luarea medicamentelor durează încă 30 de minute. După care este spălat, schimbat și atunci când timpul o permite este așezat într-un cărucior special care-i protejează și capul, gâtul nu poate susține capul copilului. Din păcate în scurt timp acest cărucior special îi va rămâne mic iar posibilitățile părinților sunt limitate. Toate veniturile abia le ajung pentru tratamentul de bază al copilului.

 

Poți fi și tu Moș 21” în acest an pentru Patric!

Ziarul 21 și-a propus să lanseze o campanie umanitară pentru a-l ajuta pe Patric să umble pentru prima dată. Până de Crăciun ne-am propus să adunăm o sumă de bani care este necesară pentru tratament, pentru ședințele de fizioterapie și masaj, pentru scutece, pentru alimente speciale, haine și pentru transportul lui Patric.

Putem dona direct în contul mamei lui:

Vasari Laura Beata   RO59BTRLRONCRT0412209601

Sau în urnele din Turda și Câmpia Turzii pe care Ziarul 21 le va plasa în câteva locații și pe care le vom anunța ulterior.

Orice ajutor contează! Împreună îl putem ajuta pePatric să umble pentru prima dată în viața lui!

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS