Actualitate

Asociația Autism are nevoie de ajutor. Irina Dee: „Sperăm ca Dumnezeu să ne dea puterea, răbdarea și priceperea să reușim”

Nu este o noutate pentru nimeni faptul că Asociația Autism Câmpia Turzii dorește să cumpere imobilul în care își desfășoară activitatea. Proprietarul a hotărât să vândă casa pentru suma de 100000 de euro.

Momentan Asociația Autism CT plătește lunar suma de 400 euro chirie, plus cheltuielile. Sacrificiile sunt uriașe, suma este mare, însă marinimia cetățenilor din Câmpia Turzii este enormă. Pe parcusul anului o să fie mai multe manifestări legate de această situație.

La centrul de Autism Câmpia Turzii sunt 7 specialiști care lucreaza cu copiii: 2 psihopedagogi, 4 psihologi și un asistent social, precum și voluntari. 33 de copii cu nevoi speciale beneficiază de serviciile puse la dispoziție de Asociația Autism Câmpia Turzii, dintre care 27 au autism iar ceilalți 6 suferă de boli cum ar fi epilepsie, ADHD, surditate profundă, etc.

„Începând cu anul 2012 și până astăzi ne-am desfășurat activitatea în diferite locații din Câmpia Turzii. Pe măsură ce numărul de copii cu autism care aveau nevoie de terapie a crescut, a trebuit să ne mutăm dintr-o locație în alta ceea ce a presupus foarte mult efort, timp și cheltuieli. Mai mult decât atât, plata chiriei lunare care se ridică acum la aproape 400 de euro pe lună este un efort financiar mare pentru asociația noastră având în vedere că fondurile noastre sunt atât de limitate. Așa că ceea ce ne lipsește în momentul de față este un spațiu al nostru din care să nu mai fim nevoiți să ne mutăm și unde să nu trebuiască să plătim chirie.

O veste bună este faptul că proprietarul casei în care ne desfășurăm acum activitatea este dispus să vândă acest spațiu însă valoarea lui este estimată la aproximativ 100.000 de euro. Pentru noi este o sumă imensă, la care aproape că nu îndrăznim să ne gândim, dar ne dorim să demarăm în viitorul apropiat o campanie de strângere de fonduri pentru a putea aduna acești bani. Sperăm ca Dumnezeu să ne dea puterea, răbdarea și priceperea să reușim!” A declarat într-un interviu pentru Ziarul 21, Irina Dee, președintele Asociației Autism Câmpia Turzii

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS