<
Actualitate

Asociația Club Sportiv ”Iuliu Moldovan”- noul club de box la Câmpia Turzii

Sportul prinde tot mai multă consistență la Câmpia Turzii. Tot mai multe cluburi sportive s-au înfințat în ultimii ani și își desfășoară activitatea într-un ritm competițional. Pentru iubitorii boxului, la Câmpia Turzii a apărut un nou club de box, acest club se numește Asociația Club Sportiv ”Iuliu Moldovan”. Președinte acestui club este, evident Iuliu Moldovan, unul dintre marii boxeri pe care Câmpia Turzii i-a dat. Despre Iuliu Moldovan pot să vă spun că a fost un boxer de mare valoare a boxului ghirișan.

A fost de două ori vicecampion național în 1976 și 1981 la Campioantele Naționale pentru seniori la categoria 48 kg, a fost convocat la lotul olimpic, iar unul din marii boxeri cu care a boxat în finală, a sps că dacă ar fi fost legitimat la un club de top cum ar fi fost Steaua sau Dinamo, cu siguranță vorbeam de un campion național (aș cum a și fost), dar din păcate fiind la un club de provincie a trebuit să se mulțumească și cu titlul de vicecampion național. Antrenorul Roșca Gheorghe a spus în mai multe rânduri că nu a mai întâlnit în cariera lui, și va trebui să mai treacă 100 de ani, un boxer atât de tehnic și care să facă spectacol în ring așa cum a fost iuliu Moldovan.

Antrenorul acestui club este Ionuț Florin Marcel, un fost boxer emblematic pentru Clubul ,,Metalul Aiud”. În 1989 a fost cooptat la lotul naţional de juniori de box, iar în 1990 a participat cu reprezentativa României la Campionatul Naţional de Tineret, pierzând în finală cu Crudu Leonard de la Clubul ,,Dinamo Bucuresti”.

După ce a pus mănușile în cui nu a putut sta departe de ring și s-a apucat de antrenorat. Ca antrenor a pregătit pugiliștii Clubului Sportiv Municipal din Câmpia Turzii, unde a adus numeroase medalii de la Campionatele Naționale de Box de la Brăila. În momentul de față antrenează circa 20 de sportivi pe mai multe categorii de vârstă.

R: Care a fost scopul înființării acestui club?

Iuliu Moldovan, președinte al Asociația Club Sportiv ”Iuliu Moldovan”:

-Ca fost sportiv de performanță, unde am reprezentat cu cinste Câmpia Turzii, vreau ca la rândul meu să transmit mai departe generațiilor viitoare acest frumos sport, cum e boxul.

R: Felicitări d-le Ionuț pentru desemnarea ca antrenor la acest nou club, ce ne puteți spune:

Ionuț Florin Marcel, antrenor Asociația Club Sportiv ”Iuliu Moldovan”:

-Pentru mine este o nouă provocare de a antrena acest nou club, îmi doresc să atrag cât mai mulți tineri și nu numai să practice boxul. Boxul crează o dezvoltare fizică o dezvoltare armoniasă și multă, multă disciplină. De asemenea, prin faptul că vin la antrenamente, practică acest sport, vreau să-i îndepărtez de provocările negative ale vieții, în care tot mai mulți tineri cad pradă al acestui flagel, numit drog.

 

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS