Actualitate

Au început simulările pentru examenul de Bacalaureat 2019

La nivelul județului Cluj, simularea examenului de bacalaureat național pentru elevii din clasa a XI-a și din clasa a XII-a se desfăşoară în 59 de unități de învățământ preuniversitar, liceal.
În anul școlar 2018-2019, în județul Cluj, un număr de 9.507 de elevi susțin simularea examenului de bacalaureat național, sesiunea martie 2019, după cum urmează: 4.166 de elevi din clasa a XI-a și un număr de 4.185 de elevi din clasa a XII-a, la care se adaugă 1.156 de elevi, din învățământul seral, frecvență redusă și învățământul special.
Luni, 18 martie 2019, elevii au susţinut simularea examenului de bacalaureat național la limba şi literatura română.
Elevii de clasa a XII-a, de la profilul uman, au primit un text din Ion Barbu, „Sub constelaţia numerelor”. La al doilea subiect au avut de comentat, în minimum 50 de cuvinte, un fragment din poezia „Toamnă de suflet” a lui Tudor Arghezi, în care să evidenţieze relaţia dintre ideea poetică şi mijloacele artistice. La punctul trei au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte relaţia dintre două personaje într-un roman interbelic studiat, potrivit adevarul.ro.
Elevii de clasa a XI-a, la profilul uman, au primit la subiectele la română la simularea bacalaureatului 2019 un text din Ioan Slavici, „Amintiri”. La subiectul al doilea, elevii au avut de prezentat în 50 de cuvinte perspectiva narativă dintr-un fragment din „Pânza de păianjen” de Cella Serghi. La al treilea subiect au avut de redactat un eseu, de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularităţie de construcţie a unui personaj dintr-o comedie studiată.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS