Actualitate

Berg Banat își deschide porțile în anul 2022

Societatea Berg Banat a depus o cerere către S.C. Parcul Industrial Câmpia Turzii S.A. și Consiliul Local Câmpia Turzii, prin care cere declararea punerii în funcțiune a Secției de Zincare Termică. Acestă decalare vine în urma incendiului din luna decembrie. Atunci, investitorii Berg Banat au luat în calcul sistarea lucrărilor, însă după expertiza și evaluarea pagubelor, au decis continuarea investiției de peste 6 milioane de euro, menite să aduca peste 60 de locuri de muncă.

Consilierii locali au votat în unimitate proiectul de hotărâre privind decalarea termenului de punere în funcțiune a investiției ( Secție de Zincare Termică) pentru 30.06.2022.


Reamintim că în dimineață zilei de 12 decembrie, un incendiu devastator a cuprins hala albastră din Parcul Industrial de la Câmpia Turzii. Hala aparținea companiei Berg Banat și avea o suprafaţă de 4.000 mp de acoperiş.

„Din cercetările preliminare se pare că incendiul de la hala de pe str. Laminoriștilor din Câmpia-Turzii, a pornit de la un scurtcircuit la un aparat electric (utilizat în lucrările desfășurate pe șantier), care a fost lăsat în funcțiune și a fost nesupravegheat”, precizează ISU Cluj.

În data de 17 iulie Compania Berg Banat a turnat piatra de temelie la fabrica pe care o va ridica la Câmpia Turzii. O investiție de 6 milioane de euro.

Compania Berg Banat activează în domeniul zincării termice a confecțiilor metalice. Firma, înființată în anul 1990 și-a început activitatea cu producția de confecții metalice sudate și cu recuperarea zincului din drojdie de zinc și cenuși de zinc – materiale rezultate în urma procesului de zincare termică… Berg Banat exportă confecții metalice zincate în țări europene, atât din vecinătatea României, cât și din vestul Europei.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS