<
Actualitate

Când nu predă cursuri studenților, câștigă cupe și medalii la concursurile internaționale de fitness și culturism

Îl știu din facultate, dacă îmi aduc aminte bine, preda la catedra de Mediu, (USAMV), era încă de atunci pasionat de lucruri sănătoase. Valentin Petrescu-Mag este numele lui și are o carte de vizita impresionantă, un numar total de 147 lucrări, cursuri, monografii, recenzii etc publicate/sustinute/coordonate; 17 Lucrari indexate in Web of Science (ISI Thomson; mai precis 6 articole in reviste cotate ISI si 11 lucrari de conferinta cotate ISI); 8-12 Cărţi: 2 de unic autor, 2 coordonator/editor, 4 coautor (plus 4 capitole de carte, 3 in strainatate); 82 Lucrari in reviste indexate in baze de date internationale; 45 Dintre acestea fiind sustinute in cadrul unor simpozioane internationale; 71 Lucrări ca prim sau unic autor; Coordonator științific a 9 lucrari studentesti; Un număr total de 65 lucrări, inventii, inovatii sau produse prezentate in cardul unor simpozioane, sau conferințe.

Drept să vă spun aceste informații le-am luat de pe CV-ul impresionant a cadrului didactic. Mai are încă o pasiune, pentru iepuri, unde câștigă premii peste premii, dar aceste detalii nu sunt importante acum.

Și-a dezvoltat o pasiune extremă pentru fitness și culturism, arătând impecabil. Pe lângă premii și trofee câștigate prin țară, Valentin, a participat la Campionatul Mondial de Culturism și Fitness din Slovenia, unde, a câștigat cele 2 medalii de bronz.

Revenind la profu’, l-am întrebat câte ceva despre experiența participării la acest campionat mondial, în condiții de pandemie.

Răspunsurile sunt mai jos:

„În culturismul și fitnessul amator și profesionist, există mai multe versiuni: IFBB, IBFF, WABBA, NABBA, NAC, IBFA.

Acum au avut loc Campionatele Mondiale IBFF, în Brezice, Slovenia.

Noi concurăm pentru IBFF Moldova, deși suntem din Cluj-Napoca și Gherla (Alexandra).

Reprezentăm Moldova din pricina unei dispute de moment cu IBFF România, așa că acum am rămas acolo, deși acum suntem ca frații cu lotul României. Acum, din motivul pandemiei, lotul nostru a fost mai restrâns, 2 sportivi și 3 delegați. Eu sportiv și președinte de Federație, Alexandra sportivă, Vlad – antrenorul Alexandrei și vicepreședinte (omul cu prosopul si creierul din spatele campioanei mondiale). Alexandra Vaidahazan a câștigat titlul mondial la categoria Fitness Model Tall class.Eu am câștigat locul 3 (bronz) la categoria Mr Physique seniori, și încă una, tot de bronz, la Mr Physique Masters (adica peste 40 ani). Tot eu, m-am calificat în finalele categoriilor Bodybuilding Seniori +90 kg (locul 4) si Bodybuilding Masters (+40 ani, locul 5). Evenimentul a avut loc cu respectarea condițiilor impuse de pandemie în 18-19 septembrie, 2020”, a declarat pentru Ziarul 21, Valentin Petrescu Mag.

Despre Alexandra Văidăhăzan putem spune că este originară din Gherla, campioană mondială la categoria Fitness Model Tall Class și acum în anul 2020, și în urmă cu un an, în Ungaria. Clujeanca, are un corp impecabil, și a atras privirile juriului sever și s-a impus, câștigând din nou locul 1. Alexandra Văidăhăzan se pregăteşte acum pentru competiţia Miss Universe.

Felicitări profu’, felicitări Alexandra, ne bucurăm că reprezentați România/Moldova la competiții naționale și internaționale și duceți numele țării peste tot.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS