<
Actualitate

Cartierele Turzii se transformă prin intermediul Proiectelor Urbane! 12 lucrări mari au fost deja finalizate (video)

Pentru a se putea moderniza cât mai multe străzi în Turda, au fost absolut necesare finanțări externe, iar administrația Matei a avut un record național în absorția de fonduri europene.

Pentru asfaltarea și modernizarea tuturor străzilor din municipiu, este nevoie de 264.299.952,3 lei (57.456.511,3 euro), fără a fi luate în calcul sumele aferente lucrărilor curente de întreținere, asta ar fi înseamnat bugetul dedicat investițiilor pe 26 de ani, în cea mai bună perspectivă, având în vedere că bugetul destinat reparației și modernizării străzilor este de maxim 10.000.000 de lei (2.173.913 euro) pe an.

Absorția acestor fonduri europene presupune o muncă titanică, criteriile de finanțare fiind foarte stricte, iar echipa condusă de Cristian Matei a conștientizat asta și s-au apucat de muncă din prima zi a preluarii mandatului.

Fiecare proiect în parte trebuie să treacă prin etape obligatorii, de regulă de lungă durată, și cel mai important, a trebuit realizat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, un document pentru care s-a muncit 10 luni de zile și care a fost desemnat de Comisia Europeană drept cel mai bun plan de la nivelul întregii Uniuni Europene.

Este foarte important ca turdenii să înțeleagă că pentru a aduce acești bani în Turda administrația a fost obligată să treacă prin toate aceste etape, care au fost parcurse într-un timp record printr-un efort susținut al tuturor celor implicați.

Practic, toate problemele orașului au fost preluate de la zero! După cum se poate observa, deja roadele acestor mari eforturi îndelungate se văd, fiind tot mai multe contracte de finanțare semnate, tot mai multe străzi asfaltate, transport public modern și foarte multe alte lucrări în curs de desfășurare.

Toate aceste ucrări se desfășoară în paralel cu lucrările incluse în proiectul european al Companiei de Apă Arieș prin care se modernizează complet infrastructura de apă și canalizare în municipiul Turda. Având în vedere că aceste lucrări de mare anvergură presupun săpături și lucrări la adâncime, este imposibilă modernizarea anumitor străzi înainte de finalizarea acestor lucrări.

Cristian Matei a prezentat într-un video 12 mari lucrări deja finalizate, este vorba de:

1. Calea Victoriei 112-116
2. Lianelor 6-8/Lotus 1-5/Amurgului 28-32/Toamnei 2-4
3. Str. Amurgului
4. Str. Toamnei
5. Macilor 2-8
6. Zorilor 4-10/Narciselor 18
7. Narciselor 2-16/Lotus 9-13
8. Str. Stadionului
9. Str. Salciei
10. Str. Vrancei
11. Str. Margaretelor
12. Lotus 2-18

„Astfel de lucrări vor continua în toate cartierele orașului, până vom rezolva complet problemele de infrastructură în întreg municipiul”, a completat Cristian Matei, primarul municipiului Turda.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS