<
Actualitate

Cătălin Grigoraș, despre cel mai așteptat eveniment cultural din Turda: FITTurda 2021

Unul dintre cele mai importante și așteptate evenimente din Turda este pe ultima suta de metri. FITT 2021 este o ediție aparte și organizatorii doresc tot ce e mai bun pentru publicul lor. Deși în anul 2020 pandemia și-a pus amprenta asupra vieții culturale turdene, actorii Teatrului Național Aureliu Manea Turda s-au reinventat, și au expus scene de teatru peste tot, și indoor și outdoor. Ei bine, anul acesta relatările sunt mult mai permisive și organizatorii pregătesc surprize celor prezenți.
Directorul Teatrului Național Aureliu Manea Turda, Cătălin Grigoraș, ne-a acordat un scurt interviu care face referire la organizarea unui Festival Internațional de Teatru în vremuri pandemice. Ce invitați vin la festival, ce fel de surprize o să fie, care este starea de spirit a organizatorilor… în cele de mai jos.


„Iată-ne ajunși la cea de cincea ediție a Festivalului Internațional de Teatru 2021, o ediție organizată ca și anul trecut, în condiții cu totul și cu totul speciale. Un efort considerabil, din partea noastră, a artiștilor, pentru că e foarte dificil să joci într-o sală de spectacol în care toți spectatorii au masca pe figură, dar iată, a trecut un an și mai bine de trei luni și cumva a devenit o obișnuință. 2021 ne va aduce la Turda, trupele teatrelor din Satu Mare, Baia Mare, Târgu Jiu sau Suceava. Vor fi prezente la Festival și o serie de trupe independente. Din nefericire, nu am reușit să aducem foarte multe trupe din străinătate, dar vom avea în festival, teatrul din Baia Mare care împreună cu Asociația ”Atelier 92” și o companie de teatru din Maroc vor prezenta un spectacol în data de 3 iulie, o serie de concerte, în curtea interioară a teatrului. Nu ratați Bacantele, un spectacol excepțional realizat de regizorul teatrului din Satu Mare, și vor fi prezenți în 26 iulie dacă nu mă înșel, în Parcul Central din Turda. O sa fie un spectacol de o oră și 40 de minute, un spectacol excepțional. ”Pisici 2”, spectacol pus la cale de ”Fără zahăr”, dacă acum doi ani au fost prezenți cu ”Pisici 1”.

Anul 2020 e ca și cum nu ar fi fost, îl putem șterge din calendar. Sunt spectacole care vor aduce cu siguranță multă voie bună, sunt multe comedii, pregătite special pentru publicul nostru, și nu numai. Cu siguranță turiștii care vor fi în acea perioadă la Turda vor avea ce vedea. Avem poate o mai mare bucurie, o prezență considerabilă a voluntarilor în festival. Avem peste 90 de voluntari, undeva la 100 de voluntari care vor participa la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Teatru și care cu siguranță vor pune umărul serios la eforturile noastre de a realiza acest festival în condiții de siguranță maximă. Din nefericire, încă există restricția cu purtarea măștii de protecție, atât în exterior cât și în interior, dar spre deosebire de deosebire de ediția din 2020, capacitatea sălii va fi mai mare, de 70%, vom putea ocupa locurile în proporție de 70%. Să sperăm că vom avea o ediție de festival cu totul și cu totul specială, nu numai din punct de vedere epidemiologic și de măsuri de siguranță ci și din punct de vedere al bucuriei reîntâlnirii, pentru că și ediția din acest an poartă numele de ”Bucuria de a fi”. Deci, ne vedem la Festivalul Internațional de Teatrul de la Turda, cu BUCURIA DE A FI!”, a declarat Cătălin Grigoraș, directorul Teatrului Național Aureliu Manea din Turda.
Reamintim că Festivalul Internațional de Teatrul Turda se organizează în perioada 25 iunie – 4 iulie

Din 25 iunie se dă startul la spectacole care vor reuni cele mai îndrăgite reprezentații ale Teatrului Național Aureliu Manea Turda, dar și spectacole muzicale, concerte, expoziții, sau proiecții video.

Pentru consultarea programului puteți accesa: www.fitturda.ro sau www.teatrulaureliumaneaturda.ro.

Biletele pot fi achiziționate online ( https://bit.ly/3iEufwx ) sau vă puteți rezerva bilete la numărul de telefon: 0264 311 952.

Pentru mai multe detalii despre eveniment puteți accesa paginile de Facebook : https://www.facebook.com/teatruturda https://www.facebook.com/FITTURDA.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS