<
Actualitate

Biblioteca Municipală Teodor Murășanu Turda prezentă la atelierele de lectură din cadrul Proiectului național ”Citește-mi 100 de povești!”

„Joi, 15 Iunie 2021, am participat la atelierele de lectură din cadrul Proiectului național ”Citește-mi 100 de povești!” pe care Grădinița cu program prelungit ”Sfânta Maria” din Turda îl derulează împreună cu Asociația OvidiuRo având ca parteneri mai mulți actori culturali din municipiul Turda, între care și Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda.
Programul contribuie în mod direct la dezvoltarea literației și a unor obiceiuri de lectură care favorizează procesul de învățare și de alfabetizare funcțională. Copiii au avut oportunitatea de a participa la ateliere de lectură și de a-și dezvolta atenția, vocabularul, imaginația, și mai ales motivația pentru învățare.

În cadrul proiectului invitații vin în mijlocul copiilor pentru a le citi povești. „Ca să poată visa, copiii au nevoie să audă povești”, aceasta este deviza sub care Asociația OvidiuRo a lansat acest program pentru încurajarea lecturii în familie și în cele 4500 de grădinițe din întreaga țară pentru a le transforma în grădinițe-biblioteci. La finalul programului, susținut de Ministerul Educației și de Ministerul Culturii, în funcție de activitatea desfășurată și de punctele acumulate, grădinițele vor primi cărți pentru copii, astfel încât vor avea propria bibliotecă.

Joi, nu doar am citit câte 2 povești (”Citește-mi o poveste!” și ”Pete Motanul și ochelarii săi magici”) la grupele pregătite de prof. Ileana Diniș și prof. Denisa Buta, ci am dus în dar și personaje realizate special după una din povești, ”Pete Motanul și ochelarii săi magici”, cu care am realizat împreună cu copiii teatru după povestea citită. Copiii au fost foarte receptivi și s-au întrecut care să fie mai activ. Acțiunea s-a desfășurat cu respectarea tuturor normelor sanitare în vigoare, impuse de pandemia de coronavirus. Mulțumim pe colaborare, Doamna Director Gabriela Trif și Doamnelor Prof. Ileana Diniș și Denisa Buta! Succes mai departe!”

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS